Skal bære Norges flagg

For første gang skal en ishockey-spiller bære det norske flagget under en åpningsseremoni i OL. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
For første gang skal en ishockey-spiller bære det norske flagget under en åpningsseremoni i OL. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Ishockeyspilleren Tommy Jakobsen (39) skal bære Norges flagg under åpningsseremonien i Vancouver-OL fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flaggbærer Tommy Jakobsen

Alder: 39 (10. desember 1970)

Klubb: Lørenskog

Posisjon: Back

Høyde: 1,73 m

Vekt: 83 kg

Landskamper: 131

Landslagsdebut: 8. februar 1992 (OL mot Tsjekkoslovakia)

Tidligere OL: 1992, 1994. (©NTB)

Det opplyste Olympiatoppen til NTB onsdag kveld. Jakobsen, OL-troppens nest eldste utøver etter skiskytter Halvard Hanevold (40), er første norske ishockeyspiller noensinne til å få det ærefulle oppdraget i OLs åpningsseremoni.

– Det kom overraskende på meg da Jarle (Aambø, toppidrettssjef) spurte meg om å ta oppdraget i går. Og jeg var selvsagt aldri i tvil. For norsk ishockey er det en artig anerkjennelse, sa Tommy Jakobsen til NTB.

Tredje OL

Det er tiende gang Norge er representert på ishockeybanen i OL-sammenheng. Jakobsen deltok første gang som 21-åring i Albertville 1992. Han var også med på hjemmebane i 1994.

Siden Lillehammer-OL har Norge ikke kvalifisert seg til OL-turneringen.

– At en i troppen skal bære flagget, er morsomt og motiverende for alle mann. Jeg merker at det gjør noe med meg selv også, slo veteranen fast.

39-åringen, som i Vancouver deltar i sitt tredje OL, blir også tidenes eldste norske OL-spiller i ishockey. Målvakt Jim Marthinsen var 37 år da han spilte for Norge i 1994.

Neppe Sotsji

Fortsatt er curlingspilleren Pål Trulsen tidenes eldste norske flaggbærer. Skipen var 43 år gammel da han fikk æren i Torino for fire år siden.

Tommy Jakobsen er nest eldst.

– Men at dere får se meg på isen i Russland (Sotsji) om fire år, tviler jeg på. Det virker altfor langt dit, hevdet landslagskaptein Tommy Jakobsen.

Han vil uansett ikke slå Trulsen på alder i Sotsji 2014.

Yngste flaggbærer for Norge var skøyteløperen Bjørg Eva Jensen, som kun var dager unna 24 år i Sarajevo-åpningen i 1984.

Også finnene valgte en ishockeyspiller til flaggbærer. Ville Peltonen har fått oppdraget. Peltonen deltar i OL for fjerde gang og har ett sølv (2006) og to bronse (1994 og 1998). (©NTB)

Personvernpolicy