Skal bære Norges flagg

For første gang skal en ishockey-spiller bære det norske flagget under en åpningsseremoni i OL. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
For første gang skal en ishockey-spiller bære det norske flagget under en åpningsseremoni i OL. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ishockeyspilleren Tommy Jakobsen (39) skal bære Norges flagg under åpningsseremonien i Vancouver-OL fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Flaggbærer Tommy Jakobsen

Alder: 39 (10. desember 1970)

Klubb: Lørenskog

Posisjon: Back

Høyde: 1,73 m

Vekt: 83 kg

Landskamper: 131

Landslagsdebut: 8. februar 1992 (OL mot Tsjekkoslovakia)

Tidligere OL: 1992, 1994. (©NTB)

Det opplyste Olympiatoppen til NTB onsdag kveld. Jakobsen, OL-troppens nest eldste utøver etter skiskytter Halvard Hanevold (40), er første norske ishockeyspiller noensinne til å få det ærefulle oppdraget i OLs åpningsseremoni.

– Det kom overraskende på meg da Jarle (Aambø, toppidrettssjef) spurte meg om å ta oppdraget i går. Og jeg var selvsagt aldri i tvil. For norsk ishockey er det en artig anerkjennelse, sa Tommy Jakobsen til NTB.

Tredje OL

Det er tiende gang Norge er representert på ishockeybanen i OL-sammenheng. Jakobsen deltok første gang som 21-åring i Albertville 1992. Han var også med på hjemmebane i 1994.

Siden Lillehammer-OL har Norge ikke kvalifisert seg til OL-turneringen.

– At en i troppen skal bære flagget, er morsomt og motiverende for alle mann. Jeg merker at det gjør noe med meg selv også, slo veteranen fast.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

39-åringen, som i Vancouver deltar i sitt tredje OL, blir også tidenes eldste norske OL-spiller i ishockey. Målvakt Jim Marthinsen var 37 år da han spilte for Norge i 1994.

Neppe Sotsji

Fortsatt er curlingspilleren Pål Trulsen tidenes eldste norske flaggbærer. Skipen var 43 år gammel da han fikk æren i Torino for fire år siden.

Tommy Jakobsen er nest eldst.

– Men at dere får se meg på isen i Russland (Sotsji) om fire år, tviler jeg på. Det virker altfor langt dit, hevdet landslagskaptein Tommy Jakobsen.

Han vil uansett ikke slå Trulsen på alder i Sotsji 2014.

Yngste flaggbærer for Norge var skøyteløperen Bjørg Eva Jensen, som kun var dager unna 24 år i Sarajevo-åpningen i 1984.

Også finnene valgte en ishockeyspiller til flaggbærer. Ville Peltonen har fått oppdraget. Peltonen deltar i OL for fjerde gang og har ett sølv (2006) og to bronse (1994 og 1998). (©NTB)