Vil ikke ta statsstøtte fra Oddekalv

Kurt Oddekalv og Norges Miljøvernforbunds kampanje mot norsk hvalfangst koster dem ikke statsstøtten. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
Kurt Oddekalv og Norges Miljøvernforbunds kampanje mot norsk hvalfangst koster dem ikke statsstøtten. Foto: Marit Hommedal / Scanpix

Regjeringen vil ikke ta statsstøtten fra Miljøvernforbundet, selv om dets leder Kurt Oddekalv reiser rundt i Europa med en kampanje mot norsk oppdrettsnæring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spørsmålet ble tatt opp i den muntlige spørretimen onsdag av Frps representant Harald T. Nesvik. Han betegnet det som meningsløst at staten gir penger til en miljøaktivist som gjør sitt ytterste for å rakke ned på en av Norges viktigste næringer.

Nesvik mente at regjeringen burde trekke tilbake statsstøtten på 250.000 kroner. Det ville ikke næringsminister Trond Giske (Ap) høre snakk om.– Vi må skille klart mellom statsstøtte og meninger. Det kan ikke være slik at regjeringen bare skal støtte organisasjoner som sier ting den liker, men fjerne støtten til dem som har andre oppfatninger. Hvis Oddekalv framsetter uriktige påstander, skal vi møte dem med motargumenter, ikke rasle med statsstøtten, sa Giske. (©NTB

Personvernpolicy