Studie: Sterk lyst på søtsaker kan tyde på depresjon

Illiustrasjonsfoto: Colourbox
Illiustrasjonsfoto: Colourbox

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barn som viser en spesiell dragning mot svært søt mat eller mot det søteste godteriet, har ofte slektninger som sliter med alkoholen. Og barna selv viser symptomer på å være depressive, heter det i en artikkel i fagtidsskriftet Addiction.

– Men det er uklart om lysten på noe veldig søtt er knyttet til kjemiske prosesser eller til oppdragelsen. Forskerne sier at søtsaker og alkohol utløser mange av de samme «belønningsmekanismene» i hjernen, melder BBC.

– Vi vet at alle barn liker noe søtt og at søtsaker får dem til å føle seg vel. Men for enkeltes vedkommende kan dragningen mot det veldig søte ha med en spesiell biologisk innretning å gjøre, sier Julie Menella, som er hovedforfatter av artikkelen i Addiction.

Det er vel kjent at mange alkoholikere er glade i sjokolade og annet godteri. Det gjenstår imidlertid mye forskning før man kan si med sikkerhet om barn som gumler i seg mye søtsaker, har forhøyd risiko for å utvikle et alkoholproblem når de blir eldre. (©NTB)

Personvernpolicy