City vant på dårlig dag

Emmanuel Adebayor scorer aldri mot Bolton, men fikk hull på byllen da Manchester City vant 2-0 i kveld. (Foto: Scanpix)
Emmanuel Adebayor scorer aldri mot Bolton, men fikk hull på byllen da Manchester City vant 2-0 i kveld. (Foto: Scanpix)

Manchester City imponerte ingen, men vant 2-0 mot svakt plasserte Bolton i kveldens kamp på City of Manchester Stadium.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter) Manchester City-Bolton 2-0

Manchester City lå før kveldens møte med Bolton på sjetteplass i Premier League, men godt innenfor rekkevidde til den forjettede fjerdeplassen som gir Champions League-kvalifisering. Og bare seier var godt nok på City of Manchester Stadium.

Etter en meget god periode har det kladdet mer i det siste for de lyseblå. Helgens tap mot svake Hull gjorde derfor at mange i Manchester kunne puste lettet ut etter kveldens seier mot dumpekandidaten Bolton. Spillet var imidlertid alt annet enn imponerende tatt i betraktning til de enorme investeringene klubben har gjort.

Bolton-kaptein Kevin Davies var til alt overmål kjapt ute og kastet bensin på bålet før kveldens kamp og uttalte at hjemmefansen bare kunne glemme fjerdeplassen i år.

- Jeg er nesten overbevist om at City ikke klarer en plassering blant topp fire denne sesongen. De har fantastiske spillere, men det er det vanskelig å få inn den rette lagmoralen med slike superstjerner med en gang, sa han til lokalavisen Manchester Evening News.

Bortelaget har vist seg som den klare motsetningen til City, uten superstjerner og stinn lommebok, men med mange sterke sesonger bak seg i Premier League. I år har det imidlertid kladdet mer for The Trotters. Siden Owen Coyle tok over som manager på nyåret har de kun vunnet en kamp og bare ett poeng skiller dem fra West Ham under nedrykksstreken. Tendensen viste seg imidlertid også i kveld. Laget spiller jevnt med de fleste, men kommer tapende ut til slutt.

City-dominans, men sjansefattig

Forskjellen var merkbar fra starten av kampen. City vartet opp med det ene sterke angrepet etter det andre. Men de store sjansene uteble. Først når Bolton begynte å komme mer med i kampen, fikk hjemmelaget hull på byllen.

Og da måtte de tilgjengjeld ha hjelp fra en klønete Paul Robinson i Bolton-forsvaret som la Adam Johnson i bakken nede ved dødlinja. Carlos Tevez, som var på jakt etter sitt 13. ligamål scoret deretter på straffen, med et nødskrik. Skuddet til argentineren gikk rett på en aktiv Jussi Jääskeläinen i Bolton-buret, og spratt deretter i nettet. 1-0 til City.

Etter 35 minutter var det flere som mente at det var Boltons tur til å få straffespark da Johan Elmander ble felt av Kolo Toure etter en kamp med ballen i nærheten av målet til Shay Given. Dommeren blåste imidlertid mot svensken og ga frisparket til hjemmelaget.

Kjedelig og jevnt etter pause, men City scoret

Underholdningen tiltok ikke akkurat etter pause, men kampen var jevn. Et syltynt hjemmelaget inviterte Bolton inn i kampen. Begge lag hadde sine halvsjanser, men Tevez var nærmest for City med et langskudd i tverrliggeren. Jääskeläinen virket imidlertid å ha kontroll på skuddet.

De svake spillet forsatte videre, men City-fansen kunne allikevel juble for mål oppe i all elendigheten. Emmanuel Adebayor har scoret mange mål i Premier League, men mot Bolton har målene uteblitt. Totalt har måttet vente i nesten ni kamper mot kveldens motstander Bolton før han endelig fikk hull på byllen i det 73. minutt.

Her lurte han offisidefellen til Bolton etter lang ball fra Patrick Vieira i bakrommet og dempet ballen elegant på brystet og smalt ballen i nettet fra 12-13 meter.

Personvernpolicy