Nordmann kastet ut av Island

Leif Ivar Kristiansen i Hells Angels ble mandag nektet innreise til Island og ble satt på første fly hjem til Norge. Myndighetene opplyser at de ikke ønsker personer tilknyttet organisert kriminalitet i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er et av tiltakene vi har iverksatt mot internasjonal kriminalitet, sier Sigrídur Björk Gudjónsdóttir ved politiet i Keflavik til Aftenposten.no.

Den antatte HA-lederen Leif Ivar «Leifen» Kristiansen skal ha vært på Island i fjor uten å bli stoppet, men Gudjónsdóttir opplyser at myndighetene nå har strammet inn reglene.

Kristiansen reiste til Island sammen med sin advokat Morten Furuholmen. Formålet med turen var at de to skulle klargjøre et søksmål mot den islandske stat i forbindelse med at et annet Hells Angels-medlem ble arrestert og sendt ut av landet igjen, da han ankom Island uken før.

– Dersom islandske myndigheter skal kunne gjøre unntak fra reglene om fri bevegelighet, må det være en umiddelbar og reell trussel mot samfunnet og landets sikkerhet. Det å være medlem av Hells Angels alene, bør ikke kunne være nok til å nekte noen adgang, sier Furuholmen.(©NTB)

Personvernpolicy