- Bali-bakmann i live

En militant islamist anklaget for å stå bak Bali-bombingene i 2002 lever og skjuler seg sør på Filippinene trass tidligere rapporter om hans død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dulmatin, lederen for den regionale militante gruppen Jemaah Islamiyah (JI), ble ikke drept i sammenstøt i 2008 slik det militære først trodde, sier generalmajor Juancho Sabban, lederen for de filippinske marinesoldatene.


- Jeg tror, ut fra hva mine kilder sier, at han fremdeles er i Sulu, sier Sabban til journalister, med henvisning til den sørlige kjeden av øyer som inkluderer Jolo, et arnested for militante islamister.

Sabban sier også at et annet militant medlem av JI, Umar Patek, også antas å leve i skjul på Suluøyene og at han holdes skjult av Abu Sayyaf, en lokal muslimsk ekstremistgruppe som etterretningsbyråer knytter til al-Qaidanettverket.

Dulmatin, anklaget for å ha hjulpet JI med å planlegge og gjennomføre Balibombingene som tok livet av 202 mennesker på den indonesiske ferieøya, var først antatt å ha blitt drept av det militære sør på Filippinene i januar 2008.

Men DNA-tester av likene til de drepte reiste tvil om hvorvidt det dreide seg om Dulmatin.

Patek og Dulmatin, som i likhet med mange indonesiere kun går under et navn, har levd i skjul i den Filippinske jungelen med Abu Sayyaf-gruppen siden 2003, sier etterretningskilder.

Det amerikanske utenriksdepartementet har utlovet en belønning på 10 millioner dollar for informasjon som fører til pågripelsen av Dulmatin, og en million dollar for Patek.

Personvernpolicy