Beboer døde 50 meter fra sykehjemmet

En 77 år gammel kvinne som bodde på Roan sykehjem i Sør-Trøndelag ble onsdag morgen funnet død i nærheten av sykehjemmet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen ble sist observert klokka 04.00 natt til onsdag. Rundt tre timer senere, mellom klokka 7.00 og 7.30, ble hun meldt savnet, forteller rådmann Michael Momyr i Roan kommune til Adresseavisen.

Kvinnen ble funnet en drøy time etterpå rundt 50 meter fra sykehjemmet. Hun var da livløs og ble erklært død av en lege.

77-åringen bodde på skjermet avdeling sammen med sju andre. Det er eldre med behov for ekstra oppfølging som bor på denne avdelingen.

Det var to personer på vakt med ansvar for de 22 beboerne på sykehjemmet om natten, men ingen av dem oppdaget at kvinnen forlot sykehjemmet.

– Jeg har bedt om en gjennomgang av dette. Praksis og rutiner rundt dette vet jeg ikke noe om. Men det var helsepersonell på vakt, med turnus i tråd med kravene, sier Momyr.

Politiet vil nå undersøke hva som har skjedd i forbindelse med dødsfallet til 77-åringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Organisasjonen Seniorsaken mener det er begått grov uaktsomhet og at det er grunnlag for å undersøke om det er begått en straffbar handling.

– Vi har hatt flere saker hvor folk har vandret ut fra omsorgsboligen sin midt på natta, men det er første gang jeg hører om et dødsfall fra en skjermet avdeling på et sykehjem. Jeg mener det er grov uaktsomhet når dette kan skje, sier Tore Henning Larsen, daglig leder for Seniorsaken. (©NTB)