Mann skutt og drept i Oslo

En mann ble onsdag kveld skutt i hodet på Torshov i Oslo. Store politistyrker leter nå etter gjerningsmannen. Foto: Atle Jørstad/ABC Nyheter.
En mann ble onsdag kveld skutt i hodet på Torshov i Oslo. Store politistyrker leter nå etter gjerningsmannen. Foto: Atle Jørstad/ABC Nyheter.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som ble skutt i hodet på Torshov i Oslo onsdag kveld, døde av skadene han pådro seg. Ingen er så langt pågrepet for skytingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet fikk beskjed om skytingen klokken 23.30. Mannen ble funnet i en trappeoppgang og fraktet til Ullevål universitetssykehus i ambulanse.

– Mannen ble erklært død på sykehuset klokken 00.30. Han er av utenlandsk opprinnelse, men mer enn det kan jeg ikke si foreløpig, opplyser vaktleder ved sentralvakta i Oslo politidistrikt, Ole-Petter Jacobsen, til NTB.

Les også: Mann skutt i hodet i Oslo

Vitneavhør

Politiet har foretatt flere vitneavhør i løpet av natten og fortsetter med avhør ut på morgenkvisten. Ingen av vitnene skal ha sett selve hendelsen.

– Kriminalteknikerne holder fortsatt på med undersøkelser på åstedet, sier Jacobsen.

Politiet har sperret av et stort område rundt stedet der mannen ble funnet, og det er satt inn hundepatruljer i letingen etter den eller de som står bak skytingen.

Ifølge Nettavisen jobber politiet utfra en teori om at det er flere gjerningspersoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

VG Nett skriver at politiet ha funnet flere gjenstander i området som kan settes i forbindelse med skytingen.

– Vi har funnet flere ting her, blant annet en t-skjorte og noen sokker. Om det har noe med saken å gjøre vet vi ikke. Vi avventer at krimteknikerne får undersøkt det, sier innsatsleder Frode Romsloe i Oslo politidistrikt.

Avstengt

Flere kvartaler rundt åstedet ble stengt i forbindelse med letingen. Bevæpnede politimenn er på stedet.

Politiet skal ha fattet særlig interesse for en takrenne i gården der skytingen skjedde, og mye kan tyde på at takrennen kan ha blitt brukt som rømningsvei av den eller de som stod bak skytingen.

Ingen av beboerne i oppgangen der skytingen skjedde, får foreløpig bevege seg inn eller ut av leilighetene sine.

– Det er av hensyn til etterforskningen og innsamling av kriminaltekniske bevis, sier Jacobsen.

Beboere som ikke var hjemme da mannen ble skutt og som senere er kommet hjem, fikk beskjed om å finne seg et annet sted å sove i natt. (©NTB)