- Menssmerter og dårlig arbeidsmiljø gir høyt fravær

- SMERTER GIR SYKEFRAVÆR: En britisk studie viste at noen kvinner er borte hver måned på grunn av menstruasjonssmerter knyttet til sykdommen endometriose. Biologiske forskjeller mellom kjønnene kan forklare hvorfor kvinner har så mye høyere sykefravær enn menn, mener forsker. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
- SMERTER GIR SYKEFRAVÆR: En britisk studie viste at noen kvinner er borte hver måned på grunn av menstruasjonssmerter knyttet til sykdommen endometriose. Biologiske forskjeller mellom kjønnene kan forklare hvorfor kvinner har så mye høyere sykefravær enn menn, mener forsker. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeidsmiljø og biologiske forskjeller mellom kjønnene, kan forklare høyt sykefravær blant kvinner, mener dansk forsker. - Men ingen vil snakke om de biologiske forskjellene, sier Merete Labriola.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Mer om saken

ABC Nyheter skrev tirsdag om en rapport fra Statistisk sentralbyrå som viser at norske kvinner er sykere og oftere uføre enn menn.

Endometriose er en tilstand der vev som ligner livmorslimhinnen (blodet som kommer ut under menstruasjonen, og som er innvendig i livmoren) finnes utenfor livmoren, som for eksempel i bukhulen. Der kan «blodet» feste seg, lage blemmer, cyster og sammenvoksninger mellom eggstokker, eggledere, tarmen, blæren og de andre organene.

Les mer om sykdommen hos Norsk helseinformatikk og den Den norske endometrioseforeningen.

Den norske forskeren Ebba Wergeland mener graviditet og tungt arbeid hele karrieren er de to viktigste årsakene til at kvinners sykefravær er høyere enn menns.

Merete Labriola mener biologiske forskjeller mellom kjønnene kan delvis forklare at kvinner har så mye høyere sykefravær enn menn. (Foto: IRIS)Merete Labriola mener biologiske forskjeller mellom kjønnene kan delvis forklare at kvinner har så mye høyere sykefravær enn menn. (Foto: IRIS)

(ABC Nyheter): Den danske forskeren Merete Labriola er tilknyttet International Research Institute of Stavanger (IRIS) og hun mener årsakene til at kvinner har så mye høyere sykefravær enn menn er et viktig tema, som ikke får nok oppmerksomhet i sykefraværsdebatten.

Hun trekker frem arbeidsmiljø og biologiske forskjeller mellom kjønnene, som to viktige faktorer.

- Dette med biologiske forskjeller er ikke med i debatten når sykefravær diskuteres. Jeg har selv arbeidet med sykefravær siden 2000, men opplever at ingen vil diskutere dette, sier Labriola til ABC Nyheter.

Forskeren tror noe av grunnen til dette er tankegangen fra kvinnefrigjøringskampen om at kvinner og menn skal være like.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg er selv et 68er-barn og da var det jo slik at kvinner og menn skulle være like. Det var ikke snakk om at noen hadde så store menstruasjonsplager at de måtte være bort fra jobben, man fikk heller ta seg sammen.

- I stedet for å snakke om like vilkår på arbeidsmarkedet, snakket man om at kjønnene skulle være like.

- Hvis vi vil gjøre noe med sykefraværet må vi diskutere biologiske og sosiale forskjeller mellom kjønnene, mener Labriola.

Les også: Norske kvinner på syketoppen

- Menssmerter gir fravær hver måned

For å illustrere at biologiske forskjeller er en viktig faktor når man skal forklare kvinners høye sykefravær, trekker Labriola frem en britisk studie som viser at en del kvinner er borte flere dager hver måned med store menstruasjonssmerter på grunn av sykdommen endometriose. (Se boks til høyre.) De 2200 kvinnene som deltok i studien tok i gjennomsnitt ut 55 sykedager hvert år på grunn av plagene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne sykdommen regner man med at kan ramme så mange som to av ti norske kvinner, men antallet som har veldig store smerter er mindre.

Labriola understreker at det ikke bare er menstruasjonsplager hun refererer til når hun snakker om biologiske forskjeller.

- Det er ikke bare menstruasjon, men andre kvinneplager i forbindelse med graviditet, overgangsalderen, fruktbarhetsproblemer og lignende.

- Samtidig har kvinner flere kroniske sykdommer enn menn, noe som kan trekke opp fraværet.

- Blir syke av dårlig arbeidsmiljø

IRIS-forskerens egen forskning viser at også arbeidsmiljø er en viktig faktor når det gjelder forskjeller mellom kvinners og menns sykefravær.

- Arbeidsmiljø forklarer 20 prosent av forskjellene, det har jeg selv forsket på. Det er danske data og det er helt nye tall, sier hun til ABC Nyheter.

Ifølge Labriola viser forskningen at det er tre arbeidsmiljøfaktorer som øker risikoen for sykefravær blant kvinner:

Artikkelen fortsetter under annonsen
  • Dårlig ledelse
  • Rollekonflikter og diffuse rammer for arbeidet
  • Manglende belønning og lite tilbakemeldinger

- Menn får ikke høyere sykefravær på grunn av disse tingene, ifølge forskeren.

- Gi slipp på noe av ansvaret

Høsten 2009 la NAV frem en rapport som viste at sykefraværet blant kvinner økte. Flere eksperter uttalte da til Aftenposten at en hovedårsak er at kvinner kombinerer fulltidsjobb med stort ansvar på hjemmefronten.

Labriola er enig i at dette er en del av problemet, men hun mener at her kan kvinnene selv gjøre noe for å bedre situasjonen:

- Da bør kvinnene gi slipp på noe av ansvaret hjemme. Hvis vi som kvinner vil være likestilte, så skal vi si til våre menn og fedrene til våre barn at nå må de ta sin del.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Kvinner må slutte å ha patent på omsorg for barna. Det koster oss hvis vi skal være så dyktige både på arbeidet og hjemme, sier hun.

- Viktig å ta tak i

Merete Labriola understreker at vi ikke kan akseptere at det er så store forskjeller mellom kvinner og menn når det gjelder sykefravær.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Forskningen viser at det er de lavest betalte som har høyest fravær. Det er blant annet helsearbeidere og pedagoger som har mye sykefravær. Det er ikke akademikere eller de med «fantastiske jobber», men de som bære en stor byrde når det kommer til relasjoner mellom mennesker og som tar seg av andre. Vi har bruk for dem også i fremtiden, så vi må gjøre noe med denne skjevheten i sykefraværet, fortsetter hun.

- For å redusere sykefraværet må vi ha med alle variantene i diskusjonen. Vi må diskutere arbeidsmiljø, biologi og familie-/arbeids-balanse. Det hjelper ikke å sette ned sykepengene, for da tar man ikke tak i de virkelige problemene, sier Merete Labriola til ABC Nyheter.

Les også: - Gravide trekker opp fraværet - men de er ikke syke