Poirée fryktet for livet

- Jeg tenkte mange ganger på at dette kunne gå galt, sier Poiree etter ulykken. Foto: Scanpix
- Jeg tenkte mange ganger på at dette kunne gå galt, sier Poiree etter ulykken. Foto: Scanpix

Skiskytterhelten Raphael Poirée fryktet for livet etter ATV-ulykken i romjulen. – Jeg var én millimeter fra å bli lam, sier franskmannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Poirée veltet og fikk firehjulingen over seg da han var ute i terrenget ved hjemmet sitt i Norge 28. desember. Siden har han trent seg opp igjen på sykehus.

– Legen sa det rett ut til meg: Du var heldig, én millimeter til, og du hadde vært lam, sier Poirée i et intervju med NRK.

– Når jeg husker 15-20 dager tilbake, var det et helvete. Etterpå har alt vært en bonus. Når jeg våkner hver morgen, kjenner jeg at jeg er bedre og bedre hver dag, sier han.

Kreftene holder nå til å løfte rundt ett kilo.

Da han lå på sykehuset like etter ulykken, fryktet han for livet sitt.

– Det var fire dager som var veldig, veldig tunge. Jeg taklet ikke å ta medisin, jeg hadde lungebetennelse, jeg klarte nesten ikke å puste og kroppen var generelt veldig dårlig. Jeg hadde høy puls og følte at kroppen og hjertet var trøtt, sier han.

– Jeg tenkte faktisk på å legge meg og stoppe alt noen ganger. Jeg tenkte mange ganger på at dette kunne gå galt, sier han.

Tirsdag får han komme hjem til familien i Hålandsdalen. Tanken på kona Liv Grete og de tre barna har hjulpet ham gjennom perioden.

– Jeg måtte kjempe, sier han.

Liv Grete Skjelbreid Poirée forteller at utviklingen den siste tiden har vært enorm.

– Den første tiden syntes han at tannbørsten var for tung. Det var tragisk. Men nå ser vi selvsagt bare framover hele veien, sier hun.

Raphael Poirée er en av de mestvinnende skiskytterne gjennom tidene. Han er engasjert som trener i det norske landslagssystemet. (©NTB)

Personvernpolicy