Truer med nye angrep

Osama bin Laden hevder terrornettverket al Quaida sto bak det mislykte forsøket på å sprenge et amerikansk passasjerfly første juledag i fjor og skal ha kommet med nye trulser mot USA: (Foto: Scanpix).
Osama bin Laden hevder terrornettverket al Quaida sto bak det mislykte forsøket på å sprenge et amerikansk passasjerfly første juledag i fjor og skal ha kommet med nye trulser mot USA: (Foto: Scanpix).

Al-Qaidas leder Osama bin Laden truer med nye angrep mot USA. Han hevder terrornettverket sto bak det mislykte forsøket på å sprenge et amerikansk passasjerfly første juledag i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dubai (NTB-AFP): Bin Laden satte fram truslene i et lydopptak som den arabiske fjernsynskanalen Al Jazeera sendte søndag.

Kanalen hevdet at det virkelig var bin Laden som snakket på opptaket, men dette lot seg ikke umiddelbart bekrefte på annet hold.

Stemmen på båndet hyllet Umar Farouk Abdulmutallab som en helt, etter at den 23 år gamle nigerianeren 25. desember forsøkte å utløse en sprengladning om bord i et fly på vei fra Amsterdam i Nederland til Detroit i USA. Terrorforsøket ble avverget.

Les også: Denne trusa skulle sprenge Delta-flyet

– Heltemodige Umar Farouk sendte med dette et budskap som forsterker våre tidligere varsler om at USA ikke må drømme om å føle seg sikkert. Slike drømmer bør amerikanerne ikke ha før vi har sikkerhet i Palestina, sa stemmen på lydbåndet videre.

Osama bin Laden og al-Qaida antas å stå bak angrepene mot USA 11. september 2001, der nærmere 3.000 mennesker døde. Bin Laden har holdt seg skjult siden da, og det er utlovd en belønning på 50 millioner dollar for opplysninger som fører til at han blir tatt. (©NTB)

Personvernpolicy