Fly tok fyr

Et fly av denne typen, et Tu 154, tok fyr i Iran. (Illustrasjonsfoto: Scanpix).
Et fly av denne typen, et Tu 154, tok fyr i Iran. (Illustrasjonsfoto: Scanpix).

Et iransk passasjerfly begynte å brenne under landing i den nordøstlige byen Mashhad søndag. Minst 46 personer ble skadd, meldte det statlige fjernsynet i Teheran.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Teheran (NTB-AFP): Den bakre delen av det russiskbygde flyet av typen Tu-154 fra Taban Airline skal ha tatt fyr under landingen. Flyet kom fra Abadan sørvest i Iran og skal ha hatt 157 passasjerer og en besetning på 13 om bord.

– Så langt er 20 personer blitt fraktet til sykehus, sa Mohammed Reza, leder av redningsoperasjoner i Khorasan Razavi-provinsen der Mashhad er hovedstad. –46 personer er skadd, men de fleste av dem har bare lettere skader, tilføyde han.

– Kapteinen hadde en kritisk skadd person om bord, og derfor måtte han gjøre en ikke planlagt landing i Mashhad. Det var derfor flyet ble utsatt for et uhell, opplyste Reza Jafarzadeh i det iranske luftfartstilsynet.

Flyet var egentlig på vei fra Abadan i det sørvestlige Iran til Mashhad, der det skulle ha landet lørdag. Dårlig vær gjorde imidlertid at det måtte mellomlande i Isfahan i de midtre delene av Teheran og bli der natten over. (©NTB)

Personvernpolicy