Sliteseier mot Ukraina

Lars Erik Bjørnsen i aksjon i kampen mellom Norge og Ukraina i håndball-EM i Graz i Østerrike lørdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
Lars Erik Bjørnsen i aksjon i kampen mellom Norge og Ukraina i håndball-EM i Graz i Østerrike lørdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Semifinalehåpet lever for Norge i håndball-EM etter at Ukraina ble slått 31-29 lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge – Ukraina 31-29 (14-16).

– Ingen god kamp av oss, fastslo landslagstrener Robert Hedin.

Norge levde tidvis farlig, og på det meste var Ukraina opp i en tremålsledelse. Med firemålstap ville EM vært over for Norge.

Slik skulle det ikke gå.

Norge tok seg kraftig inn i kampen igjen, blant annet takket være oppofrende kantspill av Lars Erik Bjørnsen og solid keeperspill av en opplagt Steinar Ege.

I hovedrunden venter kamper mot Danmark, Island og Østerrike. Norge tar med seg to poeng dit. Det sørget seieren mot Russland for.

Skjerping

Skal Norge ha noen sjanse til å nå en plass i semifinalen, må det adskillig skjerping til. Det laget presterte i perioder mot Ukraina var ikke tillitvekkende. Norge hadde slått Ukraina i fire av fem kamper før lørdagens EM-møte. Lørdag måtte de norske slite hardt for seieren.

Norge kan risikere å gå inn til hovedrunden uten forsvarskjempen Stian Vatne. Moldenseren måtte ut med skade rett etter pause. Norge har mulighet til å sette inn en ny mann i troppen, men Norge vil være svekket uten Vatne på banen. Vatne ble liggende på ryggen med høyrefoten i været ved siden av den norske spillerbenken i hele resten av 2. omgang.

– EM er nok over for min del, sa Vatne umiddelbart etter kampslutt. Han skal til røntenundersøkelse i Wien søndag.

Endringer

Hedin gjorde endringer på startoppstillingen til Ukraina-kampen sammenlignet med de to foregående kampene i mesterskapet. Ikke alt slo like heldig ut.

Børge Lund plages med en liten kapselskade, og i hans sted kom Erlend Mamelund inn på laget. Men Lund var ikke verre skadet enn at playmakeren kom inn på sitt første innhopp allerede etter sju minutter. Det sørget en svak og nervøs norsk start for.

Norge spilte en oppjaget, rotete og ujevn 1. omgang. De åpnet svakt og lå under med tre mål, men kom seg raskt opp i ryggen på ukrainerne og forbi dem, blant annet ved hjelp av flere flotte kontringsmål. Hedin rokerte mye på laget, og Ukraina dro fra igjen og ledet 16-14 ved halvtid mye takket være storskytteren Sergej Burka som fikk altfor lett spillerom.

Kristian Kjelling scoret åtte mål mot Russland. Mot Ukraina stemte det ikke like bra. Kjelling kom ikke på scoringslisten før pause. I 2. omgang løsnet det litt for mannen med den berømte høyreslegga.

Nå venter mellomrunden for de norske gutta. Da møter Norge våre naboer Danmark, Island samt vertsnasjon Østerrike.(©NTB)

Personvernpolicy