Rekord-Rooney scoret fire

SCORET FIRE: Wayne Rooney terroriserte Hull på Old Trafford i ettermiddag - og stoppet ikke før han hadde scoret fire mål. Han har aldri tidligere scoret flere på én sesong enn årets 19 - og ennå gjenstår 15 kamper. Foto: AFP

Sendte United til topps med målshow mot Hull. Nå ligger han an til å tangere Ronaldos målfangst fra supersesongen.

(ABC Nyheter): Manchester United–Hull 4–0.

I oktober uttalte Wayne Rooney seg om Cristiano Ronaldos farvel til Manchester United.

– Han er en briljant spiller, uerstattelig, den beste i verden – så ingen er glad for at han dro. Jeg følte aldri at jeg sto i skyggen av ham, sa Rooney.

Og Manchester United uten Cristiano Ronaldo har ikke vært like godt som Manchester United med Cristiano Ronaldo.

Men tomrommet etter portugiseren har vært en velsignelse for Rooneys spill.

Etter dagens firemålsshow mot Hull er superspissen soleklar toppscorer i Premier League.

Og hvis superspissen fortsetter i samme superspor, kommer han til å tangere Ronaldos superstatistikk fra supersesongen 2007/08.

På skjema til 31 ligamål

Da Rooney i ettermiddag scoret sitt mål nummer 16, 17, 18 og 19 for sesongen, satte han dessuten personlig rekord.

Uniteds nummer 10 har aldri scoret flere enn 16 mål i Premier League på én sesong, i den som har vært regnet som hans beste hittil, 2005/06.

Nå har han hele fem mål til gode på dem som følger nærmest på toppscorerlisten i Premier League: Didier Drogba, Jermain Defoe og Darren Bent.

Uniteds og Englands klart viktigste spiller ligger på skjema til 31 ligamål denne sesongen.

Åtte minutter var spilt da United var i ledelsen på Old Trafford i dag. Foranledningen var en corner som aldri skulle vært idømt, fordi Nani sto i offside, men den endte hos Paul Scholes, som fyrte av fra nærmere 30 meter.

Hull-keeper Boaz Myhill bokset ballen rett ut i feltet – og den eneste som luktet farligheten var Wayne Rooney. Som omsatte den i scoring.

Ferdinand slo til motstander

Rio Ferdinand var tilbake i midtforsvaret for første gang siden tapet for Liverpool i oktober, og fikk et behagelig comeback.

United var lite truet av laget som står uten borteseier denne sesongen, og burde ledet med flere til pause.

Michael Owen – som spilte fra start for første gang på over én måned, og bare for annen gang etter hat-tricket mot Wolfsburg tidlig i desember – gjorde en strålende regissørjobb for kampens flotteste angrep. Men hans egen avslutning var elendig.

Ferdinand skulle imidlertid markere seg – på stygt vis. Etter 78 minutter albuet han Hulls Craig Fagan rett i bakken. Dommer Steve Bennett fikk det ikke med seg, og ga i stedet Fagan gult kort for protester.

Rooneys fire sendte United til topps

Men kampen handlet først og fremst om Wayne Rooney. I det 82., 86. og 93. minutt sørget han for en scoringsfest av de sjeldne.

2–0 var kontroversielt: Hulls Andy Dawson lå nede med skade og opphevet offsiden før Rooney hamret ballen høyt i mål.

3–0 var ikke kontroversielt: Nani gjorde et flott forarbeid og slo inn, og foran mål ventet Rooney som stanget ballen i nettmaskene.

Også 4–0 var av goalgettertypen: Et skudd inne i feltet fra presset posisjon.

Seieren sendte Manchester United til topps i Premier League, med to poeng til gode på Arsenal og Chelsea. London-klubbene har imidlertid gode sjanser til å ta tilbake teten: Arsenal har én kamp til gode, mens Chelsea har to.

De får det verre, de som skal forsøke å innhente Wayne Rooney i kampen om toppscorertittelen.