Tegn til normalt liv

En mann spiller gitar ved ruinene av katedralen i Haitis hovedstad Port-au-Prince. Regjeringen i Haiti erklærte samme dag lete- og redningsfasen etter jordskjelvet for over, mens tallet på dødsofret sto på rundt 111.500. Foto: REUTERS / Tomas Bravo / SCANPIX
En mann spiller gitar ved ruinene av katedralen i Haitis hovedstad Port-au-Prince. Regjeringen i Haiti erklærte samme dag lete- og redningsfasen etter jordskjelvet for over, mens tallet på dødsofret sto på rundt 111.500. Foto: REUTERS / Tomas Bravo / SCANPIX

Regjeringen i Haiti erklærer lete- og redningsfasen etter jordskjelvet for halvannen uke siden for over. Dagliglivet begynner så smått å komme i gang igjen i det katastroferammede landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Port-au-Prince (NTB-Reuters-AFP): FNs kontor for koordinering av nødhjelp OCHA i Genève bekreftet lørdag at letefasen avsluttes, etter at 132 mennesker er hentet ut fra ruinene i live. Til sammen er rundt 111.500 mennesker funnet omkommet, mens mer enn 193.000 er skadd og over 600.000 hjemløse.

Haitiske katolikker forberedte lørdag begravelsen av erkebiskop Joseph Serge Moi, som var blant de omkomne i katastrofeskjelvet 12. januar. Moi skulle føres til graven utenfor ruinene av Notre-Dame-katedralen i hovedstaden Port-au-Prince.

Samme dag skulle bankene i Port-au-Prince åpne igjen. Andre selskaper som driver med pengeoverføringer, meldte fredag om stor pågang fra kunder, med lange køer utenfor mange av lokalene.

Et av de største supermarkedene i forstaden Petionville ble gjenåpnet fredag og ble raskt fylt opp av folk som ville sikre seg forsyninger. Ledelsen for Big Star Market advarte om at utvalget var begrenset, fordi det ikke har fått inn varer siden før jordskjelvet. (©NTB)

Personvernpolicy