Finner fortsatt overlevende

En kvinne blir transportert til sykehus i Haitis hovedstad Port-au-Prince. Haitiske myndigheter opplyser at over 110.000 mennesker døde i jordskjelvet for ti dager siden. Foto: REUTERS / Shannon Stapleton / SCANPIX
En kvinne blir transportert til sykehus i Haitis hovedstad Port-au-Prince. Haitiske myndigheter opplyser at over 110.000 mennesker døde i jordskjelvet for ti dager siden. Foto: REUTERS / Shannon Stapleton / SCANPIX

En eldre kvinne og en ung mann er funnet i live i ruinene i Haiti, ti dager etter at et kraftig jordskjelv rammet landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Port-au-Prince (NTB-AFP): Redningsarbeidere sa for flere dager siden at de var nødt til å trappe ned innsatsen for å finne overlevende, men fredag ble to personer likevel funnet i live.

84 år gamle Marie Carida Roman ble funnet av familie og venner, som gravde henne ut av ruinene med bare hendene. Gravearbeidet tok over et døgn og ble startet etter at sønnen hørte den gamle kvinnen rope om hjelp.

– Jeg hørte henne rope torsdag morgen. Venner av oss i nabolaget hjalp til å grave henne ut med bare hendene, sier sønnen, som ikke vil oppgi navnet sitt.

Alvorlig skadd

84-åringen er alvorlig skadd, og det er usikkert om hun vil overleve.

– Vi prøver å finne ut hvordan vi kan redde henne. Brystet hennes er knust, og det er mark over hele kroppen hennes, sier redningsarbeideren Ernest Benjamin fra New York.

Senere på dagen gravde israelske redningsarbeidere fram en 22 år gammel mann som også var i live, ifølge en uttalelse fra det israelske militæret.

Han ble fraktet til sykehus, og tilstanden er stabil.

Over 110.000 døde

De to er de eneste som er funnet i live siden to barn ble reddet onsdag. De fleste som blir funnet er nemlig døde. Tallet på omkomne er nå oppe i 110.499, ifølge Haitis innenriksminister. Mer enn 193.000 personer er skadd, mens 609.000 personer bor i midlertidige leirer.

FN-talsmann Vincenzo Pugliese forteller at situasjonen i Haiti er i ferd med å bedre seg, og at sikkerhetssituasjonen stort sett er under kontroll. Nesten en tredel av alle bensinstasjoner er nå åpne, og supermarkedene skal etter planen åpne til uken. (©NTB)

uvakt@ntb.no

Personvernpolicy