A1 i MGP-finalen

Mira Craig, Fred Endresen, Belinda Braza, Didrik Solli-Tangen, The Diamond, Karoline Garfjell og A1 konkurrerer i den siste ordinære delfinalen i MGP i kveld. Foto: NRK.
Mira Craig, Fred Endresen, Belinda Braza, Didrik Solli-Tangen, The Diamond, Karoline Garfjell og A1 konkurrerer i den siste ordinære delfinalen i MGP i kveld. Foto: NRK.

I kveld gikk siste ordinære delfinale i Melodi Grand Prix. ABC Nyheter har rullet terning på alle kveldens bidrag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Syv artister og band konkurrerer i kveld i Skien i den tredje og siste delfinalen i Melodi Grand Prix. To av låtene går direkte til den norske MGP-finalen i Oslo Spektrum lørdag 6. februar. To andre må i gjennom en ekstra runde i Sarpsborg.

A1 med «Don't Wanna Lose You Again» var de første til å gå igjennom til finalen i Oslo Spektrum. Deretter gikk Didrik Solli med «My Heart is Yours» videre.

Mira Craig og Karoline Garfjell får en ny mulighet i Siste Sjanse.

Fra før er det klart at black metal-bandet Keep of Kalessin og Maria Haukaas Storeng går videre fra delfinalen på Ørland, mens Maria Arredondo og Alexander Stenerud er klare fra delfinalen i Bodø. Delfinalen i Skien var den siste. Nå gjenstår «Siste sjansen» i Sarpsborg 30. januar. Her får TV-seerne mulighet til å stemme fram sine favoritter til finalen.

ABC Nyheter har rullet terning på alle bidragene:

Her er vår vurdering av kveldens låter:

Mira Craig: «I'll take you high»
Seig låt, et sted mellom ballade og uptempo. Mira Craig er en tøff artist med sans for gode låter og detaljer, og «I'll take you high» er en låt du lett kan forestille deg utenfor MGP-arenaen (for mange vil det være et stort pluss). Dessverre er ikke denne låten mer enn grei pluss. Den mangler noe som kunne ha løftet den helt opp, den blir rett og slett for flat. Spent på hvordan den fungerer på scenen.

Fred Endresen: «Barracks on the hill»
Energifull og litt masere køntripop som nok ville falle helt gjennom. Fred Endresen synger bra, men dette er en låt fra den gamle skuffen.

Belinda Braza: «Million Dollar Baby»
Småfengende, men refrenget er ikke like sterkt som det kunne ha vært. Ros for variasjon, og stilig avbrekk mot slutten av låta. River godt, har gjort mye ut av sine tilmålte tre minutter. Så er spørsmålet hvordan dette funker live.

Didrik Solli-Tangen: «My Heart is Yours»
Dette er låten som har seilet opp som favoritt i mange av nettforaene hvor Melodi Grand Prix diskuteres. Og det skyldes nok Didrik Solli-Tangens fabelaktige stemme mer enn selve låtmaterialet.

Operapopballaden «My Heart is Yours» bygger seg riktignok opp til noen nynnbare og flotte ti sekunder til slutt, men til tross for at wow-faktoren er tilstede er den ikke særlig unik. Faktisk minner den ikke så rent lite om Michael Jacksons «Will You Be There» eller Løvland/Groban-låta «You Raise Me Up» - eller en hvilken som helst nasjonalsang for den saks skyld. Det er altså ingen utfordrende låt, men all ære til Didrik for å synge kanonbra. Bli derfor ikke forbauset om dette blir låta som skal representere Norge i mai.

The Diamond: «European Girl»

Leken og uptempo gladlåt, med flere fine detaljer. Produksjonen er god, og låta har et catchy refreng. Men alt i alt blir dette dessverre hakket for repeterende. Og magisk er det så visst ikke.

Karoline Garfjell: «Tokyo Night»
Kald og fin vokal fra 24 år gamle Karoline Garfjell i denne låta skrevet av ikke ukjente Aggie Frost Peterson. «Tokyo Night» vil nok aldri vinne Melodi Grand Prix, men denne låta kommer til å klare seg utmerket på klubbscener rundt om i verden. Produksjonsmessig funker dette som bare rakkern, hvordan det fungerer live er en annen sak.

A1: «Don't Wanna Lose You Again»
Rett inn og rett ut. Denne glemmer du i det siste strofe er sunget. Men det kjente navnet bør nok bringe A1 rett til Oslo Spektrum.

Er du enig eller uenig i vår anmeldelse? Skriv inn det du mener om årets bidrag i kommentarfeltet under.

Personvernpolicy