- Uaktuelt å fjerne Koss

Håvard Bøkko sammen med Johan Olav Koss på veg ut fra garderoben tidligere i år. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
Håvard Bøkko sammen med Johan Olav Koss på veg ut fra garderoben tidligere i år. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Toppidrettssjef Jarle Aambø (49) har full tillit til skøytelandslagets trenerteam, inkludert assistent Johann Olav Koss (41). Krav fra Håvard Bøkko (22) om å fjerne Koss, ble avvist fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg hadde et møte i god tone med Håvard Bøkko i dag (fredag), der vi blant annet pratet om forutsetningene for å være en del av et lag og konsekvensene av å stå utenfor. Vi gikk gjennom innholdet i brevet hans, hvorpå kravene der ble avvist, sa Jarle Aambø til NTB.

Norges fremste skøytehåp før OL er svært frustrert etter at amerikanske Peter Mueller fikk sparken 23. november etter verbal trakassering av eliteløper Maren Haugli.

Les også: Bøkko bestemmer seg i helgen

58 dager etter at Jarle Pedersen ble ansatt som ny hovedtrener for landslaget ut sesongen og skøytelegenden Johann Olav Koss ble hans assistent, er forholdet mildt sagt iskaldt mellom Bøkko og Koss.

Toppet seg

Torsdag toppet konflikten seg da Olympiatoppens skøyteansvarlige, Johan Kaggestad, valgte å trekke seg – angivelig etter en krangel med Koss.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ett av kravene i brevet fra Bøkko til Olympiatoppens sjef og nye skøyteansvarlige, Jarle Aambø, var å fjerne Koss fra trenerteamet.

– Ett av områdene brevet berørte var å endre strukturen på trenerteamet. Jeg ønsker ikke å utdype det videre. Men uansett har hele det nåværende trenerteamet full tillit fra Olympiatoppen og Norges Skøyteforbund, og det kommer ikke til å skje noen endringer i trenerteamet før OL, bekreftet Aambø overfor NTB.

Ut eller inn?

Allerede tirsdag skal landslagsløperne reise til precamp i Canada. Innen det vil Håvard Bøkko, ifølge hans far, avgjøre hvorvidt han vil trekke seg fra landslaget.

– Olympiatoppen har laget et opplegg for de OL-uttatte løperne i skøyter som skal tilrettelegge forberedelsene best mulig. Om noen velger å tre ut av landslaget, vil de ikke få anledning til å ta del i dette opplegget, og et eget må da etableres. Men når OL kommer i gang, vil eventuelle løpere utenfor landslaget bli en del av den norske OL-troppen på lik linje med de andre utøverne, fortalte Aambø.

OL i Vancouver starter 12. februar. (©NTB)