Inngikk forlik med NRK

SAKSØKER: Håvard Melnæs og produksjonsselskapet Dype Skoger saksøkte NRK. Nå er de imidlertid forlikt.
SAKSØKER: Håvard Melnæs og produksjonsselskapet Dype Skoger saksøkte NRK. Nå er de imidlertid forlikt.

Håvard Melnæs var i millionkrangel med statskanalen om dokumentarbetaling. Nå er de enige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter): Håvard Melnæs og hans produksjonsselskap Dype Skoger AS har saksøkte i fjor NRK for nesten én million kroner, som betaling for en dokumentarfilm om betalingsjournalistikk.

Dokumentaren skulle lages etter lanseringen av boken «En helt vanlig dag på jobben», som omhandler betalingsjournalistikk i Se og Hør.

NRK og Dype Skoger var imidlertid uenige om avtalene rundt produksjonen av filmen. Mens Melnæs' og hans kollega Per Meland mener de fikk bistand av Novemberfilm under produksjonen av filmen, mener NRK at Novemberfilm hadde oppdraget om å lage filmen, og at Dype Skoger har hatt et avtaleforhold med Novemberfilm om levering av innhold - ikke NRK.

Nå har imidlertid partene inngått forlik i saken, bare dager før den skulle opp i Oslo tingrett.

- Vi har vært i en grei dialog gjennom lang tid, og er glad for å få en løsning utenfor rettssalen, sier programdirektør Lars Kristiansen i NRK til ABC Nyheter.

Han vil ikke gå nærmere inn på detaljer i forliket, men sier at NRK anerkjenner innsatsen Melnæs og Meland gjorde med dokumentaren, og har påtatt seg et visst økonomisk ansvar for det.

Håvard Melnæs sier til ABC Nyheter at han er veldig godt fornøyd med forliket.

- Kan du si noe om hva forliket innebærer?

- Nei, det kan jeg ikke. Men vi er veldig fornøyde. Dette har vært en god dag, sier journalisten.

Dype Skoger AS har tidligere avvist et forslag til forlik som innebar at NRK skulle betale produksjonsselskapet 190.000 kroner. Summen de saksøkte NRK for var 967.500 pluss renter.

Melnæs har tidligere uttalt at han ikke har ønsket at saken skulle gå helt til retten, og understreker overfor ABC Nyheter at han absolutt er glad for at han slipper å møte i Oslo tingrett på mandag.


Personvernpolicy