Bøkko bestemmer seg i helgen

Håvard Bøkko (t.v.)sammen med Johan Olav Koss på veg ut fra garderoben. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
Håvard Bøkko (t.v.)sammen med Johan Olav Koss på veg ut fra garderoben. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Kranglingen i norsk skøytesport vil ingen ende ta. I løpet av helgen bestemmer Håvard Bøkko seg for om han blir på landslaget eller ikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det må vurderes ut fra en helhetsvurdering. Jeg kan ikke si hvor stor sjansen er, men det er aktuelt, sier skøytestjernens far, Eirik Bøkko, til NTB.

– Håvard må bestemme seg i helgen, for han reiser til Salt Lake City allerede tirsdag. Vi har ikke så mange dager på å tenke oss om, forteller Bøkko.

Konflikt

Det ble torsdag kjent at Johan Kaggestad har trukket seg fra stillingen som Olympiatoppens mann på skøyter etter uenighet med assistenttrener Johann Olav Koss.

Bøkko beklaget Kaggestads avgang og kom samtidig med kritikk mot Koss. Faren Eirik Bøkko synes også det er trist at Kaggestad sluttet.

– Det var meget beklagelig. Han har vært arkitekten bak samarbeidet som Håvard har fått med Peter Mueller. Han var diplomatisk og fant løsninger, sier faren.

Aftenposten skrev fredag at krangelen mellom Koss og Kaggestad kan ende med at Bøkko bryter ut av landslaget før lekene i Vancouver.

Ifølge den godt informerte avisen, lanserte Bøkko-leiren torsdag kveld en løsning overfor Norges Skøyteforbund og Olympiatoppen der Kaggestad blir hentet tilbake samtidig som Koss fjernes fra trenerjobben på landslaget. «Alternativt vil Håvard Bøkko bryte ut av landslaget i løpet av kort tid», skriver Aftenposten.

OL-forberedelser

Eirik Bøkko mener støyen ikke virker ødeleggende for sønnens OL-forberedelser og tror det er mulig å finne en løsning. Tirsdag reiser Bøkko på OL-precamp til Salt Lake City.

– Han er flink til å konsentrere seg om det han skal, og ifølge tilbakemeldingene jeg har fått, trener han godt og er i brukbar form. Det skal bli greit å komme seg vekk fra maset og få litt mer fred og ro.

– Det kommer til å bli mye oppstyr uansett om han bryter med landslaget eller ikke. Det er en betent situasjon. Jeg håper det ordner seg, og at partene kommer fram til en løsning som det går an å leve med, sier Bøkko.

Håvard Bøkko er medaljekandidat i OL i Vancouver, men har fått en marerittaktig oppladning til lekene etter at trener Peter Mueller ble fjernet.

Bryter han med landslaget, kan amerikaneren igjen trene ham for fullt.

– Peter er allerede med både før og etter øktene. Han legger også opp treningsprogrammet som Jarle (Pedersen) tar videre på isen. Men å få Peter i den rollen, vil være godt for Håvard, sier Eirik Bøkko til VG Nett.

(©NTB)

Personvernpolicy