Jo klar for Galatasaray

Den brasilianske spissen Jo ble aldri noen suksess i England. Nå prøver han lykken i Tyrkia. (Foto: Scanpix)
Den brasilianske spissen Jo ble aldri noen suksess i England. Nå prøver han lykken i Tyrkia. (Foto: Scanpix)

Den brasilianske spissen Jo forlater Everton og er klar for den tyrkiske klubben Galatasaray på lån fra Manchester City ut denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spissen med 10 landskamper og 3 mål kom til City fra CSKA Moskva for rundt 180 mill. kr i 2008. Forventingene var store til han på grunn av hans 44 mål på 77 kamper i den russiske ligaen, men ble aldri noen suksess og ble utleid til Everton.

På Goodison Park fikk han 22 kamper og scoret 7 mål, men har denne sesongen blitt skjøvet ut i kulda. Nylig ble han straffet av manager David Moyes fordi han tok en lengre juleferie uten tillatelse i den travle juleperioden. Etter dette har han ikke kommet på banen for Toffees.

Moyes forteller til FIFA.com at Jo brøt reglementet til klubben flere ganger.

- Jo kom ikke tilbake etter jul så vi bestemte oss for å bøtelegge han. Når jeg så bestemte meg for å la han komme tilbake, snakket med han og fortalte de andre spillerne at han skulle få en ny sjanse, kom han heller ikke på trening på mandagen etter. Da var begeret fullt og vi bestemte oss for at det ikke var plass til han i klubben lenger, forteller han.

Moyes bestemte seg derfor å si opp leieavtalen for å spare lønnskostnadene på en spiller som har slitt med å tilpasse seg den engelske livsstilen. I Galatasaray blir han gjenforent med sin gamle lagkamerat i Everton, Lucas Niell.

Personvernpolicy