Nordmann pågrepet for overgrep i Kambodsja

En 64 år gammel nordmann er arrestert i turistbyen Siem Reap i Kambodsja, mistenkt for seksuelle overgrep mot fire unge gutter, melder en kambodsjansk avis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen ble pågrepet onsdag etter at en gutt fortalte politiet at han var blitt betalt 40 dollar for å ha sex med 64-åringen.

Sun Bunthorng, sjef for arbeidet mot menneskehandel i Siem Reap, sier til Cambodia Daily at nordmannen trolig vil bli fremstilt for varetektsfengsling fredag.

De fire guttene skal være i alderen 11 til 14 år.

En lokal organisasjon som overvåker pedofile i byen, APLE, sier at de ble oppmerksomme på nordmannen for et år siden etter at han ble sett i kontakt med en rekke hjemløse barn i Siem Reap.

Dårlig rykte

Kambodsja har i lengre tid slitt med ryktet om at landet er et sted der man kan forgripe seg på barn.

Samleang Seila i APLE sier at 26 utenlandske turister ble siktet for seksuelle overgrep mot mindreårige i fjor, dobbelt så mange som i 2008. Tre av de 26 ble løslatt.

Nordmannen er den første som er blitt pågrepet for overgrep mot barn i Kambodsja i år.

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Svenske pågrepet

Seila sier at økningen i siktelser både skyldes at flere pedofile besøker Kambodsja, og at politiet har prioritert disse forbrytelsene.

Denne uken ble en 62 år gammel svensk mann dømt til seks og et halvt års fengsel av en domstol i hovedstaden Phnom Penh for overgrep mot gutter ned i niårsalderen.

Turistbyen Siem Reap ligger like i nærheten av det kjente tempelet Angkor Wat. (©NTB)

Personvernpolicy