Måtte kjøpe amputasjonssag på marked

Leger uten grensers fly med livsviktig medisin blir nektet å lande i Port-au-Prince.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leger Uten Grensers fly med 12 tonn medisinsk utstyr, blant annet medisiner, kirurgisk utstyr og to dialysemaskiner, har blitt nektet landing på flyplassen i Port-au-Prince.

Les alt om jordskjelvet her.

- Jeg har aldri opplevd noe lignende. I dag var det tolv mennesker som trengte livreddende amputasjoner på Choscal-sykehuset. Vi ble tvunget til å kjøpe en sag på det lokale markedet for å kunne fortsette amputasjonene. Dette er en kamp mot klokka, sier nødhjelpskoordinator for Choscal sykehus i Cite Soleil, Loris de Filippi, i en pressemelding.

Dette er tredje gang flyet blir avvist siden søndag, på tross av gjentatte forsikringer om landingstillatelse, opplyser Leger Uten Grenser.

Les også: Haiti rammet av nytt jordskjelv

De opplyser at totalt fem fly fra organisasjonen har blitt omdirigert fra Port-au-Prince til den dominikanske republikk siden 14. januar. De fraktet til sammen 85 tonn medisinske forsyninger og nødhjelpsutstyr.

Over 500 pasienter som trenger kirurgiske inngrep ble overført til Choscal sykehus fra Leger Uten Grensers helsesenter i Martissant. På sykehuset har mer enn 230 operasjoner blitt utført siden torsdag.

Personvernpolicy