Vil kutte i sykelønnen

Oslo Høyre-leder ichael Tetzschne vil kutte i sykelønna. Foto: Scanpix
Oslo Høyre-leder ichael Tetzschne vil kutte i sykelønna. Foto: Scanpix

Oslo Høyre-leder Michael Tetzschner vil kutte arbeidstakernes sykelønn med 20 prosent for å få ned sykefraværet, stikk i strid med partiets valgløfter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært bred enighet på Stortinget om å beholde dagens sykelønnsordning, som sikrer arbeidstakere full lønn under sykdom. Nå vil imidlertid stortingsrepresentant og leder av Oslo Høyre, Michael Tetzschner, kutte i ordningen.

– Det grunnleggende problemet er at vi bruker 37 milliarder kroner til et tiltak som er unndratt politiske prioriteringer fordi det er summen av folks valg i hverdagen, sier Tetzschner til Dagens Næringsliv.

Tetzschner mener sykelønnsordningen stenger for andre velferdstiltak, og han tror nøkkelen til å få ned sykefraværet er å gjøre det mer lønnsomt for folk å jobbe.

– Sykelønnen bør ligge under den ordinære lønnen man mottar. Hvis vi fortsetter med en økning i uttak av sykelønn på 10-11 prosent i året, er det bare et tidsspørsmål før vi har brukt opp pengene, sier han.

Tetzschner får ikke støtte av sin partikollega, Høyres leder Erna Solberg. Hun avviser bestemt forslaget om sykelønnskutt.

– Høyre har gått til valg på at vi ikke skal kutte i sykelønnsordningen i denne fireårsperioden, og vi kommer ikke til å gjøre det, sier Solberg.

Hun mener det finnes andre tiltak som vil bidra til å hindre utstøting fra arbeidslivet, deriblant økt satsing på lese- og skriveopplæring. (©NTB)

Personvernpolicy