Lager undervannsfilm i 3D

James Cameron mottok priser for beste film og beste regi for 3D-eventyret «Avatar» under Golden Globe-prisutdelingen i Beverly Hills søndag kveld.
James Cameron mottok priser for beste film og beste regi for 3D-eventyret «Avatar» under Golden Globe-prisutdelingen i Beverly Hills søndag kveld.

«Avatar»-regissør er i gang med ny film.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): James Cameron har fått blod på tann etter «Avatar»-suksessen og avslører at hans neste film også blir en 3D-film, men hvor handlingen er lagt til en undersjøisk verden.

Psykologisk thriller Hollywoods heteste regissør om dagen, James Cameron, som stakk av med to Golden Globe-priser søndag kveld, er allerede i gang med oppfølgeren som blir en psykologisk thriller med tittelen «Sanctum».

Les også: «Avatar» vinneren av Golden Globe

Innspillingen foregår på kysten utenfor Queensland i Australia og har et budsjett på svimlende 157,5 millioner kroner.

Cameron, som beskrev sitt yrke som «verdens beste jobb» under prisutdelingen søndag kveld, blir produsent for filmen, mens australske Alister Grierson skal være filmens regissør.

- Jeg skal faktisk ned på settet allerede om et par uker, og jeg kommer til å bli der når vi gjør opptak under vann. Alister Grierson er en talentfull regissør. Hans første film var «Kokoda». Jeg ville vært stolt om det hadde vært min tredje film, fortalte den prisbelønte regissøren etter at han hadde mottatt to nye priser.

Les også: Får depresjon av Avatar

Basert på en sann historie
«Sanctum» er historien om en ekspedisjon til en undervannsgruve hvor alt går galt og plottet er hentet fra det virkelige livet til Andrew Wight, en av Camerons tidligere medarbeidere på produsentsiden på marine dokumentarfilmer.

- Han var involvert i en ulykke i Nullarbor-gruvene da en voldsom storm forårsaket at gruven kollapset. Han var fanget på innsiden sammen med mange andre mennesker i flere dager, forklarer Cameron.

Les også: Blir det en blå jul i år?

«Sanctum» vil etter planen få premiere innen utgangen av 2010.

Personvernpolicy