Beckham: – Du kan ikke kjøpe historie

UNITED-FAN: David Beckham har en drøm om å avslutte karrièren i Manchester United. I kveld håper han på United-seier i ligacupsemifinalen mot byrival City. Foto: AFP
UNITED-FAN: David Beckham har en drøm om å avslutte karrièren i Manchester United. I kveld håper han på United-seier i ligacupsemifinalen mot byrival City. Foto: AFP

Inn i ordkrigen: – City blir aldri større enn United.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Ordkrigen ruller og går før kveldens semifinale i ligacupen mellom Manchester City og Manchester United.

Nå kaster også David Beckham seg inn.

I et intervju med Daily Mirror – hvor han for øvrig forteller at han har en drøm om å avslutte karrièren i United – sier legenden at han aldri kunne spilt for City.

– Jeg kunne aldri signert for dem. Hovedsaklig fordi jeg er en United-fan. Penger har ingen betydning, det har med lojaliteten til Manchester United å gjøre, sier Beckham.

– Blir aldri større enn United

Mens fjorårets seriemester United er på etterskudd i kampen om årets ligatrofé, har City tatt steget opp som en seriøs utfordrer til Champions League-plass – og kanskje som en medaljekandidat.

Flere reiser spørsmål om Manchester-fotballen nærmer seg et tronskifte – og om kveldens ligacupsemifinale blir en milepæl på veien.

Det gjør ikke David Beckham.

– City kommer aldri til å bli større enn United. Penger gjør mye for en klubb og et lag, men å ha suksess og være et av verdens mest anerkjente lag kommer ikke fra penger, sier han.

– Det handler om historie. Det er ikke mange klubber som kan overgå historien til Manchester United, Real Madrid, Barcelona eller AC Milan. Det handler ikke om å ha alle pengene i verden. Alt det gjør, er å skape å oppmerksomhet. Men du kan ikke kjøpe historien til en klubb.

Tévez vil ha revansj

Kveldens semifinale i ligacupen spilles på City of Manchester Stadium, returkampen på Old Trafford om en uke.

Søkelyset vil ligge på Carlos Tévez. Sir Alex Ferguson kalte ham overpriset og trakk seg fra kjøpsracet rundt ham i sommer. Den siste halvannen måneden har Tévez blitt en kjempesuksess i City, med ti ligamål på åtte kamper.

Nå vil Tévez ta revansj – men ikke for uttalelsene fra United-leiren om at han var overpriset.

– Det som skjedde på Old Trafford tidligere i sesongen, sitter fortsatt i hodene våre. Dette er tiden for å ta revansj, sier Tévez om det bitre 3–4-tapet i september.

– Det er mange grunner til at jeg vil spille denne kampen. Det er en semifinale, det er et derby og det er bitter rivalisering mellom klubbene, sier argentineren til Daily Mirror.

I fjor vår senket han City med et nøkkelmål på veien mot Manchester Uniteds tredje strake ligagull. I kveld leder han City-angrepet når klubben jakter sitt første trofé på 33 år.

Les også: – Ferguson hadde trengt Tévez nå

Personvernpolicy