Forsyningsskip slept unna plattform

Halvparten av mannskapet på boreriggen Songa Dee på Alvheimfeltet i Nordsjøen ble evakuert etter at en forsyningsskip fikk motorproblemer og støtte bort i riggen mandag kveld. Like før midnatt var situasjonen under kontroll.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsyningsskipet Far Grimshader, eid av Farstad Shipping, fikk mandag kveld motorproblemer og støtte bort i boreriggen Songa Dee på Alvheimfeltet i Nordsjøen. Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) på Sola fikk melding om hendelsen klokken 22.48.

Kontroll

Båten slo mot plattformbeina i nesten en time, men ved 23.40-tiden fikk administrerende direktør Karl Johan Bakken i Farstad Shipping beskjed om at situasjonen var under kontroll.

– To fartøy er kommet til og har slept skipet vekk fra plattformen. Vi anser derfor situasjonen under kontroll, sier Bakken til Sunnmørsposten.

Skipet tar ikke inn vann.

– Det har fått noen skader, men vi har ikke opplysninger om at det skal ta inn vann, sier Bakken.

Båten lå tirsdag morgen 60-70 meter fra plattformen.

Evakuert

– Vi sendte to helikoptre til stedet, ett fra Florø og ett fra Stavanger. Begge ble brukt til evakuering av mannskapet til omkringliggende plattformer. Dette arbeidet ble avsluttet da båten ble slept vekk, forteller pressesjef Anders Bang-Andersen ved Hovedredningssentralen til NTB.

Tirsdag morgen er halvparten av mannskapet igjen på riggen.

– Båten er fortsatt koblet til riggen med en kjetting. Den må kuttes før båten kan slepes til land, sier Bang-Andersen.

Ikke kritisk

Det var operatøren Marathon Petroleum Norge som besluttet evakueringen av mannskapet som ikke var nødvendig for minimumsdrift på riggen. Evakueringen begynte da helikoptrene var framme like etter klokken 23.

Det er omkring 100 ansatte om bord i riggen og 14 i supplybåten.

Alvheim er et olje- og gassfelt som ligger rundt 15 mil vest for Haugesund. Feltet ligger i den nordlige delen av Nordsjøen ved grensen mot britisk sektor. Alvheim kom i produksjon i juni 2008. Mandag kveld blåser det frisk bris til liten kuling ved riggen. (©NTB)

Personvernpolicy