- Vil sprenge flyplassen i lufta

Paul Chambers ville lufte ut frustrasjonen sin på nettstedet Twitter. Resultatet ble syv timer i politiets varetekt og en mulig tiltale. (Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX)
Paul Chambers ville lufte ut frustrasjonen sin på nettstedet Twitter. Resultatet ble syv timer i politiets varetekt og en mulig tiltale. (Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX)

Paul Chambers ville lufte frustrasjonen sin på Twitter. Det burde han ikke ha gjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da et massivt snøfall truet med å ødelegge for Paul Chambers (26) reiseplaner, bestemte han seg for å lufte ut sin frustrasjon over flyplassen Robin Hood i Doncaster i England på Twitter. Det burde han ikke ha gjort – i hvert fall ikke med disse ordene:

«Robin Hood lufthavn er stengt. Dere har en uke og litt på å ta dere sammen, ellers sprenger jeg flyplassen i lufta.»

Om Chambers synes dette var festlig, så var det noen andre som ikke så humoren i det - nemlig politet.

En uke etter å ha publisert meldingen på nettsamfunnet, ble han arrestert, siktet for brudd på terrorlovgivningen. Han måtte deretter tilbringe nesten syv timer i avhør, skriver den britiske avisen The Independent.

- Mest godmodige du kan tenke deg

Chambers ble deretter løslatt mot kausjon. Han er suspendert fra jobb mens saken er under etterforskning, og er nå nektet tilgang til flyplassen Robin Hood i Doncaster for resten av livet.

- Jeg ville aldri i min villeste fantasi trodd at dette kunne skje på grunn av en Twitter-melding. Jeg er den mest godmodige personen du kan tenke deg, sier Chamber til avisen.

Paul Chambers er den første personen som blir arrestert på grunn av en Twitter-melding i Storbritannia.

Politiet troppet opp på kontoret

Det ekstreme snøfallet i landet hadde ført til at flyplassen hadde blitt stengt, og Chambers fryktet han ikke ville få reise til Irland som planlagt ni dager senere.

Etter å ha blitt tipset av publikum, troppet politiet opp på Chambers kontor.

- Min første tanke da jeg hørte at det var politiet var at kanskje et familiemedlem hadde vært i en ulykke. Men så sa de at jeg var under arrestert for brudd på terrorlovgivningen og la frem et dokument. Det var en utskrift av Twitter-siden min. Det var da det demret for meg, sier Chambers.

Kan bli tiltalt

- Jeg måtte forklare dem hva Twitter var, fordi de hadde aldri hørt om det. Så spurte de meg om alt som gjaldt privatlivet, hvordan det gikk på jobb, og andre personlige ting, sier Chambers.

Chambers er løslatt frem til 11. februar, og vil da få vite om han vil bli tiltalt. I mellomtiden har politiet konfiskert iPhonen hans, laptopen og hans stasjonære hjemme-pc.

Personvernpolicy