«Avatar» vinneren av Golden Globe

VANT: Avatar ble Golden Globe-vinner søndag. Her Sam Worthington, James Cameron, Zoe Saldana, Jon Landau og Sigourney Weaver. (Foto: Scanpix)
VANT: Avatar ble Golden Globe-vinner søndag. Her Sam Worthington, James Cameron, Zoe Saldana, Jon Landau og Sigourney Weaver. (Foto: Scanpix)

James Camerons «Avatar» stakk av med to av de gjeveste utmerkelsene på årets Golden Globe-galla i Beverly Hills. Dermed seiler filmen opp som stor Oscar-favoritt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Avatar» har ligget på kinotoppen verden over i fem uker og ble kåret til beste film på Golden Globe-utdelingen søndag. Cameron fikk også prisen for beste regi.

Den spektakulære 3D-filmen har tjent inn 1,6 milliarder dollar og puster nå «Titanic», som spilte inn 1,8 milliarder dollar, i nakken.

Les også: Får depresjon av Avatar

Bønn for Haiti

Prisseremonien i Beverly Hills søndag var som sedvanlig preget av flotte kjoler og mye glitter og stas. Men showet ble innledet med en bønn om hjelp til jordskjelvofrene i Haiti, og flere av stjernene gikk med røde, blå og gule sløyfer i solidaritet med haitierne.


Meryl Streep fikk nok en Golden Globe søndag. (Foto: Scanpix)Meryl Streep fikk nok en Golden Globe søndag. (Foto: Scanpix)

– Det er flere som går med sløyfe i kveld for å vise sin støtte til menneskene i Haiti, sa prisutdeler Nicole Kidman og ba alle TV-titterne bidra med penger.

Veteranen Meryl Streep (60) satte rekord da hun søndag mottok sin sjuende Golden Globe. Hun fikk prisen for beste kvinnelige hovedrolle i en komedie for sin innsats som Julia Child i filmen «Julie & Julia».

En annen veteran, regissøren Martin Scorsese, fikk til stor jubel ærespris for sitt «enestående bidrag til underholdningsbransjen».

Regn

Regn og torden gjorde turen opp den røde løperen til en fuktig affære for stjernene søndag. Men blitsregnet var som vanlig også en viktig faktor, og designkjoler og smykker ble vist fram som de pleier.

Beste kvinnelige hovedrolle i et filmdrama var det Sandra Bullock som fikk Golde Globe for. Hun fikk prisen for sin rolletolkning i filmen «The Blind Side».

Beste mannlige hovedrolle fikk Jeff Bridges i «Crazy Heart» prisen for, mens beste mannlige hovedrolle i en komedie ble tildelt Robert Downey Jr. for sin rolle som superdetektiv i «Sherlock Holmes».

Populære «Mad Men» mottok prisen for beste TV-drama, mens prisene for beste mannlige og kvinnelige hovedrolle i en TV-serie gikk til Michael C. Hall for «Dexter» og Julianna Margulies for «The Good Wife».

Oscar-pekepinn

Golden Globe deles ut av Hollywood Foreign Press Association og ses som en viktig pekepinn på hvordan Oscar-prisene kommer til å fordeles. Oscar-utdelingen går av stabelen 7. mars.

«The Hangover» ble søndag kåret til beste komedie, en film som ikke var levnet de store vinnersjansene på forhånd.

Alec Baldwin i «30 Rock» og Toni Collette i «United States of Tara» fikk pris for beste mannlige og kvinnelige hovedrolle i en TV-komedie.

«Up» fikk prisen for beste animasjonsfilm og også prisen for beste originalmusikk. Prisen for beste TV-film gikk til «Grey Gardens». (©NTB)

Personvernpolicy