Green stanset Carew & co

ANNULLERT: Her scorer John Carew, men målet blir korrekt annullert for offside. Resten av Aston Villa-forsøkene gikk over, utenfor eller ble stanset av West Ham-keeper Robert Green. Foto: AP
ANNULLERT: Her scorer John Carew, men målet blir korrekt annullert for offside. Resten av Aston Villa-forsøkene gikk over, utenfor eller ble stanset av West Ham-keeper Robert Green. Foto: AP

Villa kastet bort gyllen sjanse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Aston Villa–West Ham 0–0.

Aston Villa var en av gårsdagens største vinnere i Premier League – uten å spille.

Både Manchester City, Tottenham og Liverpool avga poeng, og forærte Villa en gyllen sjanse til å komme à jour i kampen om 4. plassen.

Men akkurat som de fremste gullkandidatene har kastet bort sjanse på sjanse til å feste grepet om toppen, fulgte Villa tendensen i jakten på den ultraviktige Champions League-plassen.

De maktet aldri å knekke sine nedrykksplasserte gjester.

Fordi avslutningene var for dårlige – og fordi Robert Green storspilte i West Ham-målet.

Green storspilte

De hadde riktignok fortjent bedre.

Villa var best, Villa skapte mest – men Villa manglet det siste lille når de nærmet seg mål.

Og West Ham hadde Robert Green.

Keeperen har vært ustabil denne sesongen, og hadde enkelte tvilsomme inngripener også i dag, men viste med to flotte redninger i første omgang – etter avslutninger fra Young og Agbonlahor – hvorfor han kan bli Englands sisteskanse i VM.

Carew fikk en drøy halvtime

Fremover var West Ham lite truende, og Villas dominans fortsatte etter pause. Men nærmere enn James Milners stolpeskudd etter fem minutter kom de aldri.

Det hjalp ikke mye at John Carew kom inn etter en knapp times spill. Carew satte ballen i mål kort tid etter innhoppet, men ble avblåst for en soleklar offside.

Det ryktes at Villa-manager Martin O’Neill er lysten på en ny spiss med målscoreregenskaper. Lysten ble neppe mindre i dag, for det var avslutningene som var Villas største problem.

Lagets toppscorer, Gabriel Agbonlahor, var den største synderen; mannen med åtte ligamål denne sesongen fikk to gigantsjanser til å avgjøre.

Null mål på tre kamper

Først, etter 63 minutter, fikk han rikelig med tid rett foran mål, men blåste ballen over. Så, på overtid, ble han stusset fri av Carew, men alene med Robert Green fikk han en dårlig berøring, og West Ham-keeperen gikk seirende ut av duellen igjen.

Dermed gikk Aston Villa av banen for tredje gang på rad i ligaen uten å score mål.

På de samme tre kampene står laget med ett poeng.

Selv om motstanden var tøff, med Liverpool og Arsenal i de foregående kampene, vil flere enn én Villa-fan frykte en reprise av fjorårssesongen.

Da var Champions League-spill innen rekkevidde, helt til en elendig rekke kamper fra slutten av februar sendte laget ned på 6. plass.

Personvernpolicy