Fjerde dødsdom for «kjemiske Ali»

Saddam Husseins fetter, Ali Hassan al-Majed, er dømt til døden igjen.
Saddam Husseins fetter, Ali Hassan al-Majed, er dømt til døden igjen.

Ali Hassan al-Majeed, bedre kjent som kjemiske Ali, er nok en gang dømt til døden i Irak, melder statlig irakisk fjernsyn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndagens dødsdom er den fjerde i rekken mot al-Majeed, som var Saddam Husseins fetter og nære medarbeider. Denne gang gjelder dommen gassangrepet mot den kurdiske byen Halabja i 1988, der over 5.000 mennesker ble drept.

«Kjemiske Ali» er tidligere dømt til døden for folkemord i forbindelse med Saddam Husseins felttog mot kurderne på slutten av 1980-tallet, for rollen han spilte da et sjiamuslimsk opprør ble slått ned i Sør-Irak etter Golfkrigen i 1991, og for innblandingen i drapet på flere titalls sjiamuslimer i Sadr-delen av Bagdad i 1999.

Al-Majeed ble pågrepet av amerikanske styrker i august 2003 og har siden sittet i amerikansk fangenskap. (©NTB)

Personvernpolicy