Spekket serievår på TV

Det blir gjensyn med karakterene fra Himmelblå på NRK. Fra venstre: Sondre Aasen (Jens), Terje Naudeer (Roland), Sebastian Warholm (Robin), Edward Schultheiss (Kim), Line Verndal (Marit) og Elvira Haaland (Iris). Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)
Det blir gjensyn med karakterene fra Himmelblå på NRK. Fra venstre: Sondre Aasen (Jens), Terje Naudeer (Roland), Sebastian Warholm (Robin), Edward Schultheiss (Kim), Line Verndal (Marit) og Elvira Haaland (Iris). Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Snart får du vite hva som skjedde med Kim.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

OSLO (NTB-Veronica Karlsen): Hva har skjedd med Kim i «Himmelblå»? Hva er årsaken til alt det mystiske på Lost-øya? Dette og mer til vil du forhåpentligvis få svar på i løpet av våren.

Kanalene overgår hverandre hva gode serier angår – både norske og internasjonale . Våren 2010 ser ut til å bli en TV-høydare av dimensjoner.

TV 2: Cæsar og frustrerte fruer

Livet i «Hotel Cæsar» går sin gang på TV 2 i vår, og kanalen melder at mange kan glede seg til fortsettelsen av dramaserien «Hvaler» – men først til høsten.

– Av nykjøpte serier er det nok nye sesonger med «Frustrerte fruer» og «24» seerne har ventet mest på, sier kommunikasjonssjef i TV 2, Aleksander Valestrand. Han forteller at «Frustrerte fruer» starter opp igjen allerede 2. februar, mens «24» begynner sin åttende sesong i USA nå i januar. Her er norsk dato ikke bestemt, men det jobbes mot å få den på i april.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Og sesongavslutningen i «Grey's Anatomy» 2. februar blir nok den mest dramatiske og overraskende hittil i serien, sier Valestrand videre.

Han melder om to nye serier som kanalen håper seerne vil like: Det amerikanske Rettsdramaet «The Good Wife», som trolig ikke får sendedato før i juli. Samt liksomdokumentaren «Modern Family», som både er en kritikersuksess og en seersuksess i USA og får premiere 24. februar.

Det er også duket for Nordisk krim: De svenske spenningsseriene «Fremmed fugl» og «Johan Falk». Førstnevnte skal trolig kjøre i gang 1. februar.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Blant andre gjengangere nevnes det at «Criminal Minds» fikk sesongstart 7. januar, «Privat praksis» kjører i gang med sesongstart 23. februar – og «Brothers and sisters» får sesongstart i mars.

NRK: Himmelblå og hjemlig krim

I vår skal vi endelig få svar på hvor det er blitt av Kim i «Himmelblå». Tredje sesong starter opp i mars, melder kanalen NRK. Som også har klar seriene «Steinhuggeren» og «Ulykkesfuglen» i mars; to nye dramatiseringer av Camilla Läckbergs populære kriminalromaner ved samme navn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Av hjemlig krim er «Orkestergraven» og «Honningfellen» nyheter på vårprogrammet, og består av seks nyinnspilte episoder – basert på Unni Lindells romaner.

Av godtbiter fra det store utland merker vi oss den britiske serien «Etter katastrofen», som fikk premiere 8. januar. Et nytt bidrag til vampyrtrenden er «Being Human», som fikk premiere 7. Januar.

En annen serie NRK har tro på, er «Saddams hus»- med premiere 16. januar. Miniserien er en dramatisering av livet til diktatoren og er produsert av HBO og BBC.

I løpet av våren vil det også bli nye episoder av «True Blood», «Psych» og «In treatment», melder NRK. Som også kjører i gang serien «Nurse Jackie» på vårparten. Det er en svart komedie fra HBO, med Edie Falco (kjent fra «Sopranos»).

Den britiske miniserien «Collision», «The No. 1. Ladies detective agency», «Master & Margerita» og «Corleone» er andre vårnyheter der sendedato foreløpig ikke er spikret.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Og fra BBC har NRK sikret seg kvalitetsserier som «Little Dorrit» og «Tess of D’ubervilles».

TVNorge: «Lost»-svar og tøffe kjendiser

På TVNorge skal endelig «Lost» få sin oppklarende slutt nå i vår. I mars blir det nemlig sesongpremiere på spenningsserien «Lost».

Plass hos TVNorge har «Vampire Diaries» også fått, og avsparket gikk 6. januar. Courteney Cox’ sin nye serie «Cougar Town» er også godt i gang.

Av norske produksjoner kan TVNorge skilte med serier som «4-stjerners middag», med premiere mandag 11. januar.

«71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» kommer til våren. Her dukker ti kjente fjes opp i en konkurrere om hvem som er den tøffeste av dem alle.

«Tangerudbakken II» kommer også til våren, det samme gjør «Nordens Herligste», hvor Ylvis-brødrene fortsetter sin jakt på mennesker utenfor A4-formen.

I «Alt for Norge» skal ti amerikanere konkurrere om å bli mest mulig norsk og vinneren vinner et slektstreff med hele slekta.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til et annet sted, nærmere bestemt Los Angeles, skal vi i «Ja vi elsker Hollywood». Programmet gir noen møter med norske kvinner som har gjort karriere i Hollywood. Og programleder er en kar vi kjenner godt: Nemlig Jan Thomas.

Jakten på den 6. sans får også sin fortsettelse, melder kanalen.

TV3: Hollywoodfruer og Charterfeber

På TV3 er den norske satsingen «Celebert selskap», der fire kjente personligheter inviterer hverandre på middag, kommet i gang.

Kanalen melder ellers om at det fortsatt er en hel del serier som ikke har fått premieredato ennå. Men det blir et gjensyn med «Luksusfellen», «Charterfeber» og «Paradise Hotel».

Vi får også stifte kjennskap med «Masterchef: Norges nye mesterkokk», samt «Norske Hollywoodfruer».

Svenske Hollywoodfruer har premiere 18. januar

TV3 kan også skilte med det amerikanske spenningsdramaet «Trauma», som hadde premiere 12. januar.

I tillegg fortsetter kjente serier som «Bones», «The Mentalist», «Two and a half Men» og «NCIS»/”NCIS Los Angeles”. (©NTB)