Semb heier på RBK

Toppfotballsjef Nils Johan Semb. Foto: Scanpix
Toppfotballsjef Nils Johan Semb. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Toppfotballsjefen håper trønderne vinner serien 2010.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Norske lag i europacupen har vært rene sorgen de siste årene. Toppfotballsjefen håper Rosenborg kan finne tilbake til gode gamle takter.

– RBK har en sterk spillertropp på papiret, og jeg ble veldig skuffet da de røk ut mot Qarabagh i fjor høst. Jeg håper Rosenborg når mesterligaen, eller i hvert fall europaligaen, til høsten, sier Semb til NTB.

Rosenborg vant enkelt eliteserien i 2009 og har forsterket laget med spillere som Fredrik Winsnes og Morten Moldskred i vintervinduet.

Gjengangere

– Den norske serien har vært altfor ustabil. Jeg håper to-tre lag klarer å stabilisere seg i toppen, at de store klubbene er topp fire hele tiden. Det har ikke skjedd siden RBK dominerte. I andre ligaer har du ofte tre-fire gjengangere i toppen. Celtic og Rangers er alltid topp i Skottland, Brugge og Anderlecht i Belgia, og i Nederland har du noen flere, mener toppfotballsjefen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han liker ikke trenden der lag som har gjort en god sesong, havner i problemer året etter – da de er med i europacupene.

– Jeg ser bare RBK som kan bli stabile av de store lagene. Vålerenga, Brann og Viking har store ressurser, men har ikke vært topplag på lenge. FFK ble toer ett år og rykket ned året etter – samme høsten som de spilte E-cup, sier Semb.

Han liker ikke det som har skjedd i Fredrikstad. Kaoset synes komplett i Østfold-klubben der spillere, trenere og ledere krangler.

– Det er uheldig for FFK, men også norsk fotball. Det skaper i nuet et dårlig omdømme. Jeg håper den nye ledelsen får ryddet opp, sier toppfotballsjefen. (©NTB)