Meny

Innvandrere evakuert fra italiensk by

Rundt 5.000 innvandrere, de fleste fra Afrika, lever under til dels svært dårlige forhold i Rosarno og byens omegn. Nå evakueres de. Foto: Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundrevis av afrikanske innvandrere er evakuert fra byen Rosarno sør i Italia etter raseopptøyer som er blant de verste i landet siden andre verdenskrig.

Minst 53 personer er såret i uroen, deriblant 18 politibetjenter, opplyser de lokale myndighetene. Rundt 1.000 personer, for det meste ulovlige innvandrere fra Afrika, er nå evakuert til asylmottak andre steder i Italia.

Innenriksminister Roberto Maroni mener han dermed har løst problemet på en «glimrende» måte og takker politiet for en «eksemplarisk» gjennomføring av evakueringen.

Protesterte

Flere hundre afrikanske innvandrere protesterte mot forholdene de lever under i det sørlige Italia tidligere i uken.

Begeret rant over da ukjente menn i en bil skjøt mot en gruppe afrikanere.

Sinne over skytingen torsdag førte fredag til at rundt 200 innvandrere blokkerte innfartsveiene til småbyen Rosarno i Calabria lengst sørvest på det italienske fastlandet. En annen, omtrent like stor gruppe, forsøkte å få snakke med myndighetene i byen.

Hendelsen utløste gateopptøyer hvor innvandrere knuste bilvinduer og satte fyr på biler og søppelspann.

Dårlige forhold

Rundt 5.000 innvandrere, de fleste fra Afrika, lever under til dels svært dårlige forhold i Rosarno og byens omegn. Mange holder til i nedlagte fabrikker eller i brakker, uten madrasser å sove på eller elektrisk lys.

Det bor flere tusen ulovlige innvandrere i regionen, og de fleste er dagarbeidere i landbruket hvor de plukker frukt og grønnsaker.

Mange bor i nedlagte fabrikker, og menneskerettighetsgrupper mener afrikanerne utbyttes av den mektige ’Ndrangheta-mafiaen.

Noen har tagget en svastika på et hus som tidligere huset arbeidsimmigranter. Foto: Reuters.Noen har tagget en svastika på et hus som tidligere huset arbeidsimmigranter. Foto: Reuters.


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus