Meny

Fortsatt taushet om Trondheim-drapet

Linn Sandtrøen (29) ble funnet død i sin egen leilighet torsdag ettermiddag. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet er tause om omstendighetene rundt drapet på 29 år gamle Linn Sandtrøen. Søndag samles sørgende i Bakke kirke i Trondheim.

Den 24 år gamle mannen som er siktet for drapet, ble lørdag varetektsfengslet i fire uker.

Linn Sandtrøen (29) skal ha blitt brutalt myrdet med kniv. Den siktede skal ha innrømmet bruk av narkotika rundt drapstidspunktet, og skal ha kjent avdøde i flere år.

Les mer: Brutalt drept av nabo i narkorus

– Det som står i avisene kommer ikke fra politiet. Vi har tatt en pause i etterforskningen og vil komme med nye svar mandag, sier politioverbetjent Geir Ole Momyr til NTB.

Åpen kirke

Avdøde Linn Sandtrøen studerte musikkvitenskap ved NTNU. Søndag holder Bakke kirke på Møllenberg åpent fra klokken 19.

– Alle som på en eller annen måte føler seg berørt av det som har skjedd, kan komme hit, sier studentprest Birte A. Gresseth til NTB.

Studentprestene og HMS-teamet ved NTNU, samt representanter fra kriseteamet i Trondheim kommune, kommer til å være til stede.

– De som har behov for å snakke med noen, eller kanskje bare tenne et lys eller være sammen med andre, kan komme til kirken, sier studentpresten.

På nettsamfunnet Facebook ble det kort tid etter at drapet ble kjent, opprettet en minnegruppe for 29-åringen.

– Det som har skjedd er forferdelig. Der klart at mange er i sjokk, og også i sosiale medier ser vi at det er veldig mange som er berørt av det som har skjedd, sier Gresseth.

Rektor

Rektor Torbjørn Digernes sier at NTNU vil gjøre alt de kan for å stille opp for studenter og ansatte i den tunge tiden de nå er inne i.

– Dette er det verste som kan ramme et universitet. Jeg vet at det er mange medstudenter som nå er i sjokk og sorg, og jeg vil si til dem: Ta vare på hverandre! sier han til NTNUs hjemmeside.

Studiestart er på mandag.

– Det er ingen tvil om at denne dypt tragiske hendelsen vil prege semesterstarten i form av sorg og ettertanke. Det gjelder både for meg som rektor, og for studenter og ansatte, sier Digernes

Ustraffet

Musikkstudenten Linn Sandtrøen ble funnet drept i leiligheten sin i studenthuset Kalvskinnet i Trondheim torsdag. Politipatruljen som ankom åstedet skal ikke ha vært i tvil om at det dreide seg om et drap.

Les mer: Tilstår drap på kvinnelig student i Trondheim

Den drapssiktede 24-åringen er tidligere ustraffet og bodde i samme studenthus som avdøde. Fredag erkjente han at han er skyld i naboens død, men han har foreløpig ikke erkjent straffskyld.

Ifølge siktedes forsvarer, advokat Christian Wiig, har ikke hans klient noen forklaring på hvorfor han gjorde det han gjorde.

Ifølge Dagbladet forsøker politiet å finne ut om drapet kan ha skjedd allerede natt til tirsdag – over to døgn før kvinnen ble funnet drept. (©NTB)

Les mer: Kvinne funnet drept

Kvinne (29) drept - nabo siktet
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus