Meny

Senator ber om unnskyldning for Obama-vitser

Harry Reid, Demokratenes flertallsleder i Senatet, ber om unnskyldning for å ha kommet med støtende kommentarer om sin partifelle, president Barack Obama. Foto: REUTERS / Jim Young / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senator Harry Reid ba denne helgen om unnskyldning for det kritiske røster mener er støtende uttalelser om Barack Obama.

I ei ny bok om presidentvalget, «Game Change», skriver journalistene Mark Halperin og John Heileman at Reid i private samtaler under valgkampen beskrev president Barack Obama som «lyshudet» og uten «negerdialekt».

Nå ber Reid, som er Demokratenes flertallsleder i Senatet, om unnskyldning for kommentarene om partifellen.

– Jeg beklager dypt at jeg brukte slike upassende ord. Jeg ber oppriktig om unnskyldning for å ha støtt amerikanere, spesielt afroamerikanere, med mine upassende uttalelser, sier Reid.

Reid ringte selv til Obama for å snakke om saken, og presidenten sier han godtar unnskyldningen fra Reid.

– Jeg godtar Harrys unnskyldning uten forbehold, for jeg har kjent ham i mange år, jeg har sett hvor lidenskapelig hans lederskap har vært i arbeidet for sosial rettferdighet, og jeg vet hvor han står, sier Obama. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus