Meny

Monster-Moans monstermareritt

Magnus Moan var utslitt og endte på femteplass etter å ha gått opp monsterbakken Alpe Cermis i Val Di Fiemme under kombinertrennet søndag. Foto: Heiko Junge / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Flott for sporten. Artig med noe nytt. De må bare fortsette, sa Magnus Moan etter møtet med bratte Alpe Cermis.

På det meste var stigningen 28 prosent, og Moan var blant dem som slet mest. Monter-Moan blir han kalt på grunn av sin kapasitet i langrennssporet. Søndag møtte han sin hittil tøffeste fiende.

Han mistet pallplassen helt på tampen, men hang slett ikke med hodet. Underveis kastet han lua, og TV-bildene viste at han slet som en galeislave.

– Artig og tøft. Da det sto igjen 200 meter, hørte jeg at det kom noen bak meg, og da prøvde jeg meg. Så dukket det opp enda en kneik. Trolig startet jeg «spurten» litt for tidlig, mente Moen.

Hardt

Han gikk ut som nummer 26, og det tok ikke lang tid før han tok igjen feltet. Det skjedde før han kom inn i bakken.

– Åpnet du for hardt?

– Nei. Helt ærlig. Åpningen kostet ikke så mye. Jeg er ikke så sterk oppover og er ingen klatremus. For meg var dette mye hardere enn vanlig, sa Moan, som måtte bruke noen minutter på å ta seg inn igjen. I likhet med flere av konkurrentene lå han som et slakt i målområdet etterpå.

Ikke

Landslagskollegene Jan Schmid og Ole Christian Wendel (8.-plass) likte også konseptet. Det gjorde ikke Petter Tande.

– Aldri mer! sa Tande da han hastet forbi intervjusonen.

– All right å kjøre det én gang i året. Det er ikke akkurat dette vi gjør til daglig. Det er en fin greie, men vi kan ikke bruke dette som grunnlag for et OL-uttak, sa landslagstrener Kjetil Strandbråten.

Det ble dobbelt amerikansk i toppen. Bill Demong vant foran Todd Lodwick. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus