Meny

Advarer mot utrygg is

Tre gjennom isen på én time

Politiet som står med kikert etter at to personer gikk gjennom isen på nesten samme sted og med en knapp times mellomrom ved Fiskvollbukta i Bunnefjorden, søndag. Nå advarer politiet mot å gå ut på isen i området. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en knapp time gikk tre personer gjennom isen ved Ulvøya i Bunnefjorden. Alle berget livet, men nå advarer både politi og brannvesen mot usikker is i Oslo-området.

Vaktkommandør Hans Morten Hansen i Oslo brann- og redningsetat opplyser til NTB at brannvesenet sendte i alt fem biler – to av dem med froskemenn – da melding innløp om at en person hadde gått gjennom isen utenfor Fiskevollbukta langs Mosseveien sør for Oslo sentrum.

– Bare tre kvarter senere – klokken 14.41 – fikk vi melding om at flere personer hadde gått gjennom isen omtrent i samme område, 400-500 meter fra land i retning Husbergøya. Våre folk var på vei ut til råken da vi fikk melding om at begge var kommet i sikkerhet, sier vaktkommandøren.

Ved den andre hendelsen var det to personer som gikk igjennom.

Kald opplevelse

Den første som gikk gjennom isen, ble plukket opp av ambulansehelikopter og fraktet til sykehus for behandling. De andre fikk seg en uønsket kald opplevelse, men kom seg opp av råken med litt hjelp fra andre. De kunne selv gå til land.

– Personen ble fraktet til Oslo universitetssykehus Ullevål med luftambulanse. Han skal ikke ha kritiske skader, sier operasjonsleder Hilde Walsø til NTB.

Advarer

Politiets innsatsleder Rune Instebø advarer nå folk sterkt mot å gå på isen i området langs Mosseveien.

Ifølge vaktkommandør Hans Morten Hansen var det svært mange mennesker som benyttet det den solfylte, flotte vinterdagen på isen. Noen fisket, mens de fleste gikk på skøyter eller på beina. En hadde til og med tatt sykkelen med seg på isen.

– Det var enormt mange der, faktisk, ifølge våre folk. Riktignok har det vært iskaldt lenge, men det er mange åpne råker og slett ikke tilrådelig å bevege seg på isen over alt. Selvsagt kan det variere noe, men mitt råd er: følg oppfordringen om å holde deg på land. Ikke ta sjanser! sier vaktkommandøren.(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus