Meny

- 20 terrorister trent for attentater

Umar Farouk Abdulmutallab (til høyre) tegnet i rettsmøtet i Detroit fredag. Han skal ha fortalt etterforskerne at minst 20 andre muslimer er trent av al-Qaida til å gjennomføre slike angrep som han selv prøvde på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ytterligere 20 andre muslimer er trent og klare til å gjennomføre lignende attentater, har den terrorsiktede nigerianeren Umar Farouk Abdulmutallab fortalt etterforskere.

Det er kilder i den britiske etterretningstjenesten som oppgir dette til den amerikanske kringkastingen CBS.

Abdulmutallab er siktet i USA for å ha forsøkt å sprenge et amerikansk fly på vei fra London til Detroit før landing i USA 1. juledag. Attentatet ble mislykket fordi sprengstoffet han hadde med seg, ikke eksploderte, men brant opp.

USA har sendt agenter fra det føderale politiet til Ghana for å etterforske saken, blant annet for å rekonstruere Abdulmutallabs reiserute. Etterforskerne tror Abdulmutallab møtte et al-Qaida-medlem i Ghanas hovedstad Accra rett før han begynte reisen til USA. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus