Meny

Adebayor: - Vi drar hjem

- VI TREKKER OSS: Togo-kaptein Emmanuel Adebayor (bildet) sier at laget trekker seg fra Afrikamesterskapet etter fredagens attentat som kostet tre mennesker livet. Foto: AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsministeren grep inn da Togo-spillerne likevel ville delta i Afrikamesterskapet.

(ABC Nyheter): Tre personer mistet livet da Togos landslag i fotball ble utsatt for et attentat fredag.

Etter at laget først ville trekke seg fra Afrikamesterskapet, bestemte spillerne seg i natt for at de ville delta likevel – til ære for de drepte.

Men i dag krevde statsminister Gilbert Huongbo at laget reiser hjem – og han har fått det som han vil.

Kaptein Emmanuel Adebayor bekrefter at Togo trekker seg fra turneringen.

– 14.30 fredag var vi alle døde i den bussen. Vi sendte våre siste meldinger til familiene våre. Vi ringte familiene våre for å si våre siste ord. Jeg sa til meg selv: «Hvis du fortsatt er der på bakken i Angola, hvorfor ikke spille?» sier Adebayor ifølge BBC.

– Men myndighetene har bestemt at vi ikke skal spille, så vi kommer hjem.

Statsministeren grep inn

I natt var spillerne tydelige på at de være med i mesterskapet.

– Mennesker døde for denne turneringen. Vi kan ikke ignorere dem og dra hjem som feiginger, sa Alaixys Romao til L’Equipe.

Statsminister Huongbo:

– Vi sendte en delegasjon for å snakke med dem, og etter at den dro, hadde de et nytt møte hvor de brått endret mening. Det respekterer vi.

– Men vi forklarte dem, gjennom kaptein Adebayor, at til minne om dem som mistet livet, må vi også tenke på hva familiene deres anser som den beste måten å hedre dem på.

– Det viktigste er sikkerheten. Man kan ikke gå på akkord med sikkerheten, sier statsministeren.

Les også: Tippeligaspiller beskutt med maskingevær

– Avlysning tjener bare angriperne

Afrikamesterskapet går som planlagt. Det starter kl. 20 i kveld med kampen mellom vertslandet Angola og Mali.

– Med tanke på de drepte burde hele turneringen blitt avlyst, sier Emmanuel Adebayor, som har vært i kontakt med flere av de andre lagene i Togos gruppe.

– Vi vil ønske de gjenværende lagene lykke til, spesielt Burkina Faso, Elfenbenskysten og Ghana. Det jeg har sagt til lederne deres, er at de kan bli angrepet når som helst i Kabinda. Jeg håper de er forsiktige, sier Adebayor.

Flere engelske klubber har bedt om å få sine spillere tilbake så fort som mulig. Men Arsenal-manager Arsène Wenger, som har to spillere som skal delta, er av en annen oppfatning:

– Jeg synes ikke man skal stoppe et mesterskap på grunn av noen hendelse. Det vil bare tjene dem som sto bak angrepet, sier han ifølge Sportinglife.

Fredagens angrep på Togos spillerbuss fant sted i den angolske provinsen Kabinda. Flere av kampene i Afrikamesterskapet skal spilles der. De kommer til å gå som planlagt.

Separatistorganisasjonen som utførte attentatet, Kampen for frihet for Kabinda-enklaven (FLEK), har truet med nye angrep.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus