Meny

Pakistan angriper Aftenposten

Fredag publiserte Aftenposten Muhammed-karikaturene. Nå reagerer Pakistanske myndigheter på det de mener er blasfemi. Foto: Skjermdump.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kritiseres for publikasjon av Muhammed-karikaturer.

Aftenpostens beslutning om å trykke de omstridte Muhammed-karikaturene blir kritisert i en ubekreftet pressemelding fra Pakistans utenriksdepartement.

Pakistan fordømmer i den ubekreftede pressemeldingen at de danske Muhammed-karikaturene ble gjengitt i Aftenposten fredag. Norske myndigheter må sørge for at det blir gitt en passende reaksjon på denne «blasfemiske handlingen», heter det i en kunngjøring som ifølge nyhetsbyrået Associated Press kommer fra pakistansk UD.

Kunngjøringen ble lørdag oversendt til Associated Press, men i Aftenposten stiller de seg avventende.

– Nå vet vi jo ikke helt sikkert at dette er riktig. Hvis det stemmer, så tar vi det til etterretning, sier sjefredaktør Hilde Haugsgjerd til sin egen avis.

– Jeg er glad for at forholdene ikke er slik i Norge at regjeringen blander seg inn i hvordan mediene dekker saker. Dette gir en ekstra påminnelse om at vi har et godt system der medier er helt uavhengig av myndighetene, sier hun.

Utenriksdepartementet er ikke kjent med protesten fra Pakistan.

– Vi har ikke blitt formelt kontaktet av pakistanske myndigheter i forbindelse med denne saken. Vi er ikke kjent med denne pressemeldingen, sier underdirektør Ragnhild Imerslund i UD til Aftenposten

NTB har ikke fått bekreftet at pressemeldingen fra Pakistans utenriksdepartement er ekte, og Pakistans UD har hikke lagt ut noe på sitt nettsted. Heller ikke NRK har fått bekreftet at meldingen er reell. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus