Meny

Maler falne USA-soldater

Maler falne USA-soldater

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikansk kunstner står bak mer enn 5000 portretter av falne amerikanske soldater fra konflikten i Afghanistan og Irak.

(ABC Nyheter): Omtrent daglig sjekker den 28 år gamle kalifornske kunstneren Emily Prince om det har omkommet flere amerikanske soldater i Irak eller Afghanistan.

De falne soldatene maler hun portretter av. Ved siden av portrettene skriver hun små kommentarer og personlig info om den døde.

Nå henger de over 5000 små portrettene side ved side i Saatchi Gallery i London.

– Jeg følte et visst ansvar for å vite mer om saken ettersom jeg (som amerikaner) er indirekte forbundet til det, forteller Prince til nyhetsbyrået Reuters.

Alle portrettene hun har malt er plassert i kolonner, der hver kolonne representerer en uke.

Price vil ikke slutte å lage bildene før USA har trukket seg ut av både Afghanistan og Irak.

– Jo mer jeg holder på, dess mer forpliktet til å fortsette føler jeg meg. Dette har vært en mer eller mindre daglig foreteelse i fem år nå, og jeg kan ikke forestille meg at jeg slutter så lenge den militære operasjonen fortsetter, forteller Prince til Reuters.


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus