Meny

Her er alt laget av snø og is

Eventyrpalass, templer og en egyptisk sphinx er bare noen av kunstverkene skåret ut av is under Harbins internasjonale isfestival som åpnet tirsdag denne uken. Foto: AFP / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvert år samles verdens beste isskulptører i den kinesiske byen Harbin for å gjøre om snø og is til de mest fantastiske byggverk.
(ABC Nyheter): Visst er det lett å forbanne snøen og alt det vinteren står for når gradestokken flørter med minus 40 og det tar en time å grave ut bilen.

Men bildene fra den kinesiske byen Harbin minner om at vinteren også kan ha sine lyse og kunstneriske sider.

Hvert år arrangerer nemlig byen en av verdens største isfestivaler, hvor isskulptører fra de fleste verdenshjørner samles for å bruke is og snø som byggemateriale til de mest fantastiske kunstverk.

Over 145 millioner liter vann brukes for å lage de uttallige bygningene, templene, katedraler og slott som smykker festivalen. De ferdige kunstverkene blir deretter lyssatt slik at isparken fremstår som en liten by på nattestid.

Festivalen åpnet tirsdag denne uken og det er 26. gang den store isfestivalen blir holdt i den nordkinesiske byen. Den månedslange festivalen skal friste turister til den kjøligere delen av Kina.

Det er 26. gang at den store snø- og isfestivalen arrangeres i den nordkinesiske byen. Foto: AP / Scanpix.Det er 26. gang at den store snø- og isfestivalen arrangeres i den nordkinesiske byen. Foto: AP / Scanpix.

Ispalassene og iskunsten i Harbin er lyssatt for best mulig effekt. Foto: Scanpix / AP.Ispalassene og iskunsten i Harbin er lyssatt for best mulig effekt. Foto: Scanpix / AP.

Isfestivalen byr også på fantastiske kunstverk laget av snø. Foto: AP / Scanpix.Isfestivalen byr også på fantastiske kunstverk laget av snø. Foto: AP / Scanpix.

Besøkende på isfestivalen kan vandre mellom store bygninger av is. Foto: AP / Reuters.Besøkende på isfestivalen kan vandre mellom store bygninger av is. Foto: AP / Reuters.

Også formann Mao er skåret ut av snø på isfestivalen i Harbin. Foto: Reuters / Scanpix.Også formann Mao er skåret ut av snø på isfestivalen i Harbin. Foto: Reuters / Scanpix.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus