Meny

Gallakonge i drømmeland

Petter Northug var utslitt etter kraftanstrengelsen i Tour de Ski lørdag og gikk tidlig til sengs på hotellrommet i Val di Fiemme. Foto: Heiko Junge / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gallakongen Petter Northug (24) lå og sov mens han ble hyllet som Idretts-Norges største stjerne på Idrettsgallaen lørdag.

Det mener de tidligere langrennskongene Bjørn Dæhlie (42) og Oddvar Brå (58) må til for å oppleve mer suksess i skisporet.

– Nå betyr ikke alt utenfor langrenn noe for Petter, men det er helt riktig av ham å prioritere 10-12 timer søvn med den belastningen han er midt oppe i. Hvert minutt med hvile kan være avgjørende for ham, sier Brå til NTB.

Dagen før siste etappe i Tour de Ski, melkesyremarerittet opp «monsterbakken» i Val di Fiemme, fikk Northug to priser: Årets navn (folkeavstemning) og utøvernes pris.

Det er gallaens to gjeveste for utøverne. Bare i utdelingen av prisen for fjorårets mannlige utøver kom 24-åringen til kort mot skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen.

Fra før var Northug kun nominert én gang i gallasammenheng; årets gjennombrudd i 2005.

Lå og sov

Hovedpersonen selv var ikke til stede, verken i Håkonshall eller på «link» fra Italia. Petter Northug var utslitt etter kraftanstrengelsen i Tour de Ski lørdag og gikk tidlig til sengs på hotellrommet i Val di Fiemme.

Han blir stående igjen som mestvinnende under Idrettsgallaen 2010.

– Når Petter er så stor i kjeften som han er, fører det til at mange konkurrenter ligger våkne om nettene og pønsker ut hvordan de skal slå ham. Også Petter Northug vil oppleve at ting snur seg. Det er nemlig ikke slik at han aldri kan bli syk, slår Bjørn Dæhlie fast overfor NTB.

Tidligere har gallakonger og – dronninger (to eller flere priser) vært blant andre Katrine Lunde Haraldsen (to priser i 2009), Aksel Lund Svindal (2 i 2008), Kjetil André Aamodt (4 i 2007), Marit Bjørgen (3 i 2006), Gunn-Rita Dahle Flesjå (3 i 2004), Petter Solberg (4 i 2003), Ole Einar Bjørndalen (3 i 2002) samt Bente Skari, Liv Grete Poiree og Olaf Tufte (2 i 2001).

Northug spurtet inn til to individuelle og ett stafettgull under fjorårets ski-VM i Tsjekkia.

Mestvinnende

Hittil har han sanket tre etappeseirer i årets Tour de Ski, fem til sammen.

Denne sesongen har Northug startet enda bedre enn i fjor. Med tre verdenscupseirer og tre Tour de Ski etappetriumfer er han verdens mestvinnende langrennsløper.

Søndag kan det bli enda mer heder, og da i våken tilstand, i Italia.

Tidligere vinnere av prisen for fjorårets idrettsnavn på Idrettsgallaen:

2009: Håndball kvinner

2008: Odd-Bjørn Hjelmeset

2007: Kjetil André Aamodt

2006: Marit Bjørgen

2004: Gunn-Rita Dahle Flesjå

2003: Petter Solberg

2002: Ole Einar Bjørndalen

2001: Bente Skari og Ole Einar Bjørndalen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus