Meny

Norsk politi vil ha betalt for hundevisitt

Majlos skjebne har engasjert mange dyrevenner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet nekter fortsatt å gi fra seg amstaffen Majlo og krever nå 5.000 kroner for å la eieren, svenske Monia Johansson, tilbringe et kvarter med hunden.

Johansson har vært i en langvarig strid med norsk politi om Majlo. Hunderasen amstaff er ulovlig i Norge, og Majlo ble derfor hentet av politiet i februar i fjor for å bli avlivet.

Siden den gang har både tingretten og lagmannsretten slått fast at Monia Johansson og hennes mann Daniel skal få hunden tilbake for å ta den med til Sverige. Politiet har derimot nektet å gi fra seg hunden, som blir holdt fanget på et hemmelig sted, og saken kan fortsatt bli anket videre til høyesterett.

Nå har paret fått tilbud om å møte hunden i ett kvarter mot en kompensasjon på 5.000 kroner, skriver Aftonbladet.se.

– Tilbudet er ikke riktig klokt. Vi er også redde for at det vil skade Majlo for mye. Og ærlig talt vet jeg ikke om jeg vil orke det selv, å treffe ham i et kvarter etter ti måneder og så måtte forlate ham igjen, sier Johansson til avisa.

Majlos skjebne har engasjert mange dyrevenner. En Facebook-gruppe for Majlo har mer enn 40.000 medlemmer, og 11.000 personer har undertegnet Aftonbladets kampanje «Rädda Majlo».

Se også minne-videoen som familien har lagt på YouTube:

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus