Norsk politi vil ha betalt for hundevisitt

Majlos skjebne har engasjert mange dyrevenner.
Majlos skjebne har engasjert mange dyrevenner.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet nekter fortsatt å gi fra seg amstaffen Majlo og krever nå 5.000 kroner for å la eieren, svenske Monia Johansson, tilbringe et kvarter med hunden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Johansson har vært i en langvarig strid med norsk politi om Majlo. Hunderasen amstaff er ulovlig i Norge, og Majlo ble derfor hentet av politiet i februar i fjor for å bli avlivet.

Siden den gang har både tingretten og lagmannsretten slått fast at Monia Johansson og hennes mann Daniel skal få hunden tilbake for å ta den med til Sverige. Politiet har derimot nektet å gi fra seg hunden, som blir holdt fanget på et hemmelig sted, og saken kan fortsatt bli anket videre til høyesterett.

Nå har paret fått tilbud om å møte hunden i ett kvarter mot en kompensasjon på 5.000 kroner, skriver Aftonbladet.se.

– Tilbudet er ikke riktig klokt. Vi er også redde for at det vil skade Majlo for mye. Og ærlig talt vet jeg ikke om jeg vil orke det selv, å treffe ham i et kvarter etter ti måneder og så måtte forlate ham igjen, sier Johansson til avisa.

Majlos skjebne har engasjert mange dyrevenner. En Facebook-gruppe for Majlo har mer enn 40.000 medlemmer, og 11.000 personer har undertegnet Aftonbladets kampanje «Rädda Majlo».

Se også minne-videoen som familien har lagt på YouTube: