Meny

Positivt norsk håndballtap

Norges Erlend Mamelund i aksjon lørdag. Foto: Claus Fisker / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De norske håndballherrene tapte for annen dag på rad. Danmark vant 33-29 over et stjerneribbet Norge lørdag.

Uten Kjetil Strand, Børge Lund og Kristian Kjelling kom de norske på banen. Danskene avgjorde alt før pause og ledet 16-11.

Det ble ampert mot slutten med skubbing ute på banen. En danske fikk også rødt kort.

Norges trener Robert Hedin valgte å gi mange spillere sjansen. Kampen viste også at han har en god bredde i troppen før EM.

Der åpner Norge med en meget vrien motstander, Kroatia, 19. januar. Søndag møter Norge Slovenia i en ny testkamp. Da tas også troppen ut.

Lørdag neste uke avsluttes EM-oppkjøringen med hjemmeduell mot Sverige.

Bedre

– Jeg er veldig fornøyd. Mange spillere fikk sjansen, og flere klarte seg godt, sa Hedin til TV 2.

Einar Sand Koren ble toppscorer med åtte mål. Erlend Mamelund stoppet på sju. Koren spilte seg dermed inn kampen om en EM-plass.

Men det er trangt på streken med Bjarte Myrhol og Frank Løke (kan miste EM etter kontraktrot i klubben). Kanskje blir det tre linjespillere i troppen.

Det norske forsvarsspillet har ikke imponert i det siste. Også mot Tsjekkia fredag ble det 33 baklengs.

Håndballherrene ble nummer seks i forrige EM. Det gikk på hjemmebane. VM i fjor endte med 9.-plass etter at Norge var ørsmå marginer unna en semifinale. Nå er troppen styrket. Samtidig er forventningene hakket større.

Keeper Steinar Ege (sto over lørdag) blir nok en gang den store nøkkelmannen. Spiller veteranen opp mot sitt aller beste, kan Norge gå svært langt.

Trekningen gjorde at Norge havnet på riktig side av tablået. Det betyr at man ikke støter på nesten uslåelige Frankrike før i eventuelle cupkamper.

Ved siden av Kroatia møter de norske gutta Russland og Ukraina i gruppespillet. De tre beste går til hovedrunden. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus