Meny

Uavgjort i kulden i Birmingham

Cameron Jerome (lengst til høyre) pirker inn 1-0 målet mens Uniteds forsvarere er hjelpesløse vitner. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mame Biram Diouf fikk sin debut da et innbitt Birmingham kjempet seg til ett poeng mot United.

(ABC Nyheter) Birmingham-Man. United 1-1

For hjemmelaget Birmingham har denne sesongen så langt vært en stor drøm. Laget mange forståsegpåere spådde en tung sesong i nedrykksstriden, hadde ikke før dagens kamp tapt på 11 kamper og ligger på en åttende plass i Premier League.

De fleste trodde allikevel at de ville få det tøft hjemme på St. Andrews da selveste Manchester United kom på besøk i vinterkulden. Alex Ferguson og hans elever var nok meget interessert i å hente tre poeng til den særdeles tilspissede kampen om ligagullet. Slik ble det allikevel ikke, og de andre topplagene fikk den hjelpen de trengte da United ble kjempet i senk og kun klarte uavgjort.

Kun målet varmet i førsteomgang

Da kampen startet hadde gradestokken krøpet godt under null grader, og den bar preg av det.

United tok kontrollen fra start og eide ballen fullstendig, mens Birmingham lå lavt og satset på et kompakt forsvar og kontringer. De aller største sjansene uteble imidlertid for de røde djevlene.

Og det kompakte Birmingham-laget fikk til slutt belønning for sin beryktede arbeidsinnsats etter 39 minutter. Etter mye klabb og babb innenfor 16-meteren til United fikk spissen Cameron Jerome ballen på fire meter og klarte å pirke ballen i mål. Birminghams spillere ofrer alltid alt i duellene, og fikk betalt for det her.

Lite stemte for United etter dette og den blå muren virket bare mer og mer uovervinnelig.

Uniteds mål godkjent til slutt

Dette fortsatte etter pausen og selv de enkleste pasninger og mottak sviktet for de røde djevlene. Birmingham begynte nå å kjenne lukten av seier mot nok et storlag. Men etter 63 minutter fikk drømmen et skudd for baugen på en særdeles dramatisk måte.

United satte igang en kanonade mot Birmingham-keeper Joe Hart. Tilsutt endte ballen i Scott Dann som satte ballen i eget nett etter hardt innlegg fra Patrice Evra. Unitedfansen jubler for mål, men gleden ble kortvarig da linjemannen vinket for offside på Wayne Rooney. Spissen var imidlertid ikke i nærheten av ballen og etter litt tid godkjente dommer Mark Clattenburg målet. 1-1 på St. Andrews til store protester fra Birmingham-spillerne.

Kampen var jevn etter dette, og lagene hadde hver sine sjanser. Arbeidsinnsatsen var stor på begge sider i kulden. Etter 84 minutter kom dommer Clattenburg nok en gang i søkelyset da han viste ut Uniteds midtbanespiller Darren Fletcher som fikk sitt andre gule kort på en særdeles billig måte. De fleste så nok at de var langt fra tilsiktet fra skotten.

Den tidligere Molde-spilleren Mame Biram Diouf fikk også sin debut for United da han kom inn for Paul Scholes etter 81 minutter. Med unntak av et godt forsøk på mål, var det lite å se til senegaleseren.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus