Meny

Underholdende i snøværet på Emirates

Leon Osman (t.v) jubler for 1-0 målet mot Arsenal sammen med Steven Pienaar. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Everton gikk glipp av sin første borteseier mot Arsenal på 14 år da hjemmelaget utlignet på overtid i vinterlige London.

(ABC Nyheter) Arsenal-Everton 2-2

Hjemmelaget Arsenal har virkelig fått sving på sakene den siste tiden og har fått teften tilbake på edelt metall. Ikke siden 0-3 tapet mot gullrival Chelsea 29. november har Londonlaget tapt. Denne gangen var de imidlertid farlig nær et tap mot da de skuffet hjemmefansen med å spille uavgjort hjemme på Emirates.

Til tross for at midtbanegeneralen Cesc Fabregas var ute med skade, var forventingene store til dagens kamp i vinterlige London mot middelhavsfarer Everton. Med seier ville de være ett poeng unna toppplassen i Premier League.

Everton dominerte fra start

Liverpool-laget har kommet seg den siste tiden etter en trøblete sesong. Til kampen hadde de også fått inn friskt blod i den amerikanske landslagsspissen Landon Donovan. Og mannen med hele 120 landskamper og 47 mål for USA brukte ikke lang tid på å presentere seg.

Sammen med en sterk midtbane dominerte han innledningen av kampen. Og dette betalte seg etter 11 minutter da Donovan med en perfekt corner fra høyresiden traff Leon Osman inne i feltet. Dermed 1-0 til gjestene.

Og Everton-dominansen fortsatte. Et slapt Arsenal-lag virket fullstendig handlinglammede i snøværet og savnet av Fabregas virket stort. Hver gang Arsenal krysset midtstreken, møtte de en vegg av Everton-spillere. Anført av midtbanesliteren Marouane Fellaini var bortelaget meget aggressive og gode i duellspillet.

Til tross for dette klarte hjemmelaget å score på sin eneste målsjanse. Andrej Arsjavin og Eduardo spilte bra inne i feltet og satte opp Denilson, som skjøt fra utsiden av 16-meteren. Skuddet gikk rett i foten til målscorer Osman og skiftet retning, slik at keeper Tim Howard ble overrumplet. Heldig mål for hjemmelaget, men 1-1 på Emirates.

Arsenal tok kontrollen i snøværet etter pausen

Snøværet tiltok etter pause, men underholdningen avtok ikke. Arsenal tok tidlig kontrollen i kampen, og skapte en rekke gode sjanser. Thomas Vermaelen fikk blant annet en kjempesjanse på en corner etter 71 minutter, men skuddet ble blokkert av Phil Neville. Everton var imidlertid heller ikke ufarlig og skapte en rekke gode sjanser.

Anført av Tim Cahill kom de til flere gode kontringer. Australieren sendte bortefansen til himmels da han på nydelig vis spilte Steven Pienaar igjennom som plutselig fikk en hel banehalvdel for seg selv. Alene med Almunia chippet han elegant ballen i mål til 2-1.

Nå øynet Everton sin første seier borte mot Arsenal på 14 år, og virket å ha god kontroll. Men den gang ei.

Nok en gang scorer hjemmelaget på et skudd som går via en Everton-forsvarer. Etter et flott angrep endte ballen hos innbytter Tomas Rosicky, som skjøt via Lucas Neill og i mål.

Forsmedelig for Everton, som kriget og slet kampet igjennom. De fleste vil nok allikevel si at uavgjort var et fortjent resultat. Lagene hadde hver sin omgang.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus