Meny

Bergenstoget forsinket i begge retninger

Bergenstoget og annen togtrafikk har hatt problemer med kulde og snø den siste tiden. Foto: Morten Holm / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergensbanen opplevde forsinkelser i begge retninger lørdag.

Morgentoget fra Bergen til Oslo ble 1 time og 50 minutter forsinket fra Gol grunnet bytte av togsett. Toget fra Oslo til Bergen var to timer forsinket på grunn av tekniske problemer med toget.

– Morgentoget fra Oslo fikk problemer med en av kompressorene, og vi ville ikke kjøre over fjellet med bare én kompressor. Toget i motsatt retning, fra Bergen til Oslo, kjørte med dobbelt sett og togene ble byttet på Gol, opplyser informasjonssjef Preben Colstrup i NSB til NTB.

Dermed ble Bergenstoget forsinket i begge retninger.

Toget til Bergen vil stanse på Voss og passasjerene vil bli fraktet i busser til Bergen. Ettermiddagstoget som går fra Bergen ved 16-tiden, går bare til Voss og passasjerene går om bord i toget som allerede står der for videre reise til Oslo.

– Dette er for å forhindre ytterligere forsinkelser, sier Colstrup.

Ellers var det ikke de store forsinkelsene i togtrafikken lørdag. På Vestfoldbanen var det problemer med en sporveksel ved Drammen som gjorde at de reisende måtte kjøre buss til Oslo. Feilen ble utbedret, og togene var lørdag ettermiddag i rute igjen.

Østfoldbanen hadde noen mindre forsinkelser, ellers fungerte ting som de skulle, opplyser NSB. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus