- Dette trodde ingen!

Keep of Kalessin fremførte låten «The Dragontower». Foto: Foto: Ned Alley / Scanpix.
Keep of Kalessin fremførte låten «The Dragontower». Foto: Foto: Ned Alley / Scanpix.

Black metal-bandet Keep of Kalessin slo ut flere profilerte kjendiser og skapte Melodi Grand Prix-historie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MGP 2010

Slik arrangeres de norske delfinalene i norske Melodi Grand Prix (MGP):

8. januar: Delfinale 1 – Ørland.

16. januar: Delfinale 2 – Bodø.

23. januar: Delfinale 3 – Skien.

30. januar: «Siste sjansen» – Sarpsborg. Her får TV-seerne mulighet til å stemme sine favoritter fram til finalen i Telenor Arena i Bærum 29. mai. (©NTB)

Det var første gang noensinne at et black metal-band deltok i norske Melodi Grand Prix (MGP). Keep of Kalessin fremførte låten «The Dragontower» på scenen på militære Ørland hovedflystasjon i Sør-Trøndelag fredag kveld.

– Det var ingen av oss som trodde på det her. Det er helt utrolig, tusen takk! Vi skiller oss jo litt ut, meddelte bandet da det ble kjent at de går videre.

Tøye grenser

Bandet kommer fra Trondheim, og sier de var med i Grand Prix for å tøye grenser og samtidig nå ut til et publikum de ikke ville nådd ut til ellers.

– Vi skal nok ordne det så dere får litt glitter og diskokuler til finalen i Oslo Spektrum, forsikret MGP-guru og programleder Per Sundnes etter at han hadde gratulert bandet med avansementet.

Keep of Kalessin består av Torbjørn Schei, Vegar Larsen, Robin Isaksen og Arnt Obsidian Grønbech. Teksten har guttene skrevet sammen, mens melodien er komponert av Grønbech.

Med fire album på samvittigheten, har bandet de siste årene gjort flere turneer i både Europa og USA. Keep of Kalessin har også mottatt Alarm- og Spellemannspris-nominasjoner.

Høy puls

Fjorårets MGP-programleder Maria Haukaas Storeng fikk den andre av de to gullfinale-billettene som ble delt ut under delfinalen på Ørlandet. Hun sang den soulinspirerte kjærlighetsballaden «Make My Day».

– Jeg er veldig glad og har veldig høy puls, sa Storeng før hun gikk på scenen for å fremføre låten sin for andre gang fredag kveld.

Storeng var blant flere profilerte artister som har meldt seg på årets Melodi Grand Prix. I fredagens delfinale konkurrerte hun blant annet mot Skal vi danse-vinner Lene Alexandra Øien og tidligere Idol-finalister

Siste sjanse

Blant dem var brumunddølen Gaute Ormåsen og ålesundingen Bjørn Johan Muri, som begge gikk videre til «Siste sjansen» i Sarpsborg 30. januar. Her får åtte deltakere en ny mulighet til å vinne TV-seernes stemmer i kampen om de siste to plassene. Disse åtte er deltakerne som kommer på 3. og 4. plass i delfinalene, samt de 5.-plassene som får prosentvis flest stemmer.

I hver av delfinalene i MGP konkurrerer sju deltakere om to plasser i hovedfinalen i Oslo Spektrum.

Til slutt står åtte deltakere igjen i finalen i Oslo Spektrum 6. februar. Vinneren vil representere Norge i konkurranse med 38 andre nasjoner i den internasjonale Eurovision-finalen på Telenor Arena i Bærum 29. mai. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus